E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"2016'da büyük patlama olmaz ama..."---

"2016'da büyük patlama olmaz ama..."

2016'da büyük patlama olmaz ama...
29 Aralık 2015 - 06:26 borsagundem.com

Yılın son günlerinde, dünya ekonomisinin 2016’daki görünümüne ilişkin yorumlar da giderek artmaya başladı

Gelecek yıla ilişkin tahminlerde bulunan yabancı ekonomistler ve yöneticiler, 2016’da dünya ekonomisinin risklerle karşı karşıya olduğunoktasında birleşiyor. Yeni yılın, pek “öngörülebilir” olmadığını savunan analist ve yöneticiler, bunun tersinin “yalan” olacağını vurguluyor. 

Yorumlarda, 2008 krizinin ardından geçen sürede atılan adımların, henüz dünyanın önemli ekonomilerinde taşların yerli yerine oturmasını sağlayamadığına dikkat çekilirken, 2016’nın “eski problemler tekrar su yüzüne çıkmadan önce zaman kazanılacak bir dönem” olarak niteleniyor.

Düşük petrol fiyatları nedeniyle enflasyonun da düştüğünü, bunun, ABD ve Avrupa Merkez Bankası gibi politika yapıcıların işini zorlaştırdığını savunan analistler, gelecek yıl da pek çok ülkede enflasyon ve faizlerin düşük seyretmeye devam etmesini öngörüyor. Bununla birlikte dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin’in 2016’da yavaşlayacağı, ancak krize girmeyeceği belirtiliyor. 

Yunanistan, İspanya ve Fransa’nın yeni bir “düşüş” yaşayabileceğine dikkat çekilen yorumlarda, bu yüzden euro bölgesinin 2017’de “tökezleyebileceği”, doların euro karşısında bir miktar daha değer kaybedebileceği, gelişmekte olan ülkelerde temel ihtiyaç maddelerinde artışlar olabileceği ve bunun da küresel ekonomiye etki edeceği, Brezilya’daki problemlerin süreceği gibi unsurlara da dikkat çekiliyor.
Kısaca “2016’da yıkıcı patlama olmasa da, fitilin yanmaya devam edeceği” belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)