E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"2013 bir geçiş yılı oldu"---

"2013 bir geçiş yılı oldu"

2013 bir geçiş yılı oldu
20 Aralık 2013 - 00:46 borsagundem.com

​Borsa İstanbul VİOP Seminerleri’nin ikincisi, “Uygulamalı Opsiyon Stratejileri” başlığıyla Borsa İstanbul Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi

Borsa İstanbul, Vadeli İşlemler ve Opsiyon Piyasası (VİOP) Seminerlerinin ikincisi, 19 Aralık 2013 Perşembe günü Borsa İstanbul Konferans Salonu’nda düzenlendi. “Uygulamalı Opsiyon Stratejileri” başlıklı seminer, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez’in açılış konuşmasıyla başladı. 

Çetin Ali Dönmez: “Türev piyasasında işlem hacimleri 2014 başından itibaren artış gösterecek”
Konuşmasında eğitimlerin yatırımcının daha da bilinçlenmesi ve yeni yatırımcıların piyasaya gelmesi amacıyla düzenlendiğini vurgulayan Çetin Ali Dönmez, türev işlemler piyasasında henüz istenen hacimlere ulaşılamadığını ancak başta döviz opsiyonları olmak üzere yeni ürünler ile mevcut ürünlerle ilgili olarak devreye alınması planlanan yeni uygulamalarla 2014 başından itibaren yüksek hacimlere ulaşılacağını belirtti.

Çetin Ali Dönmez, “Türev işlemlerin gerçekleştiği piyasaları geliştirmemiz gerekiyor. Bunu yaparken de piyasa ile olan bağlantımız olan aracı kurumların ve bankaların desteğine ihtiyacımız bulunuyor. Bildiğiniz üzere Ağustos ayında VOB ile VİOP birleşti. Bu geçisin ardından bankalar mevzuat gereği hisse senedi düzenlemelerinden çekildiler ve bu görev aracı kurumlara verildi. Bu geçiş sürecinin de etkisiyle şu anda işlem hacimlerinde istediğimiz seviyeye ulaşamadık. Ancak daha önce de belirttiğim üzere 2013 bir geçiş yılı oldu. 2014 başından itibaren yüksek hacimlere sadece aracı kurumların değil aynı zaman da üyemiz olan bankaların da destesğiyle ulaşacağımızı düşünüyoruz.” dedi.

Dünya çapında yaygın emir iletim protokolü FİX, Mart 2014’te gelecek
Çetin Ali Dönmez, türev piyasaların gelişmesi için Borsa İstanbul’un bu konudaki çalışmalarını devam ettirdiğini de belirterek şöyle konuştu: “VİOP’ta emir/saniye hızlarının artırılması için çalışmalarımız sürüyor ve dünya çapında yaygın olarak kullanılan emir iletim protokolü olan FİX’i 2014 yılı Mart ayı sonunda muhtemelen devreye alacağız. Ayrıca, aracı kurumların sıkça dile getirdiği kullanıcı ekranlarının güncelleme hızı konusunda da bu hafta içinde daha hızlı bir emir iletim yapısı kullanılmaya başlanacak.  Henüz işlem yapmamış ancak piyasamıza ilgi duyan yatırımcıların gerçek zamanlı işlem yaparak kendilerini test edebildiği simülatör uygulamasını da 2014 yılında yeniden devreye alacağız.”
Prof.Dr. Burak Saltoğlu da yaptığı sunumda, opsiyon ve varrantların finansal enstrüman olarak kullanımı, opsiyon stratejileri, volatilitenin fiyatlamadaki etkisi konu başlıkları başta olmak üzere 'Uygulamalı Opsiyon Stratejileri'ne yönelik bilgi paylaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)