E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa2 ünlü borsa kâhininden 2022 öngörüleri---

2 ünlü borsa kâhininden 2022 öngörüleri

2 ünlü borsa kâhininden 2022 öngörüleri
04 Ocak 2022 - 13:56 borsagundem.com

Kusursuz bir şekilde doğru yatırım kararları alabilmek için sıklıkla zihin okumak gibi yeteneklere ihtiyaç olduğu belirtilir. Ancak bu yetenek bile borsalarda kazanmanın sırrıymış gibi görünmüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalardaki tüm yatırımcıların hayali rakiplerinin zihnini okuyabilmek ve buna göre yatırım yapabilmektir. Zira yatırım uzmanları sıklıkla şüpheye yer bırakmayacak derecede doğru tahmin yapabilmenin tek yolunun zihin okuma olduğunu söylerler. MarketWatch’un haberinde ise Oz Pearlman ve Alex Voz bunun bile yeterli olmayacağını gösteren açıklamalarda bulunuyor.

2003 ve 2005 yılları arasında finans sektöründe çalışan Pearlman bu süreçte borsalar konusunda oldukça fazla bilgi edindiğini belirtiyor. Ancak Pearlman daha sonrasında asıl tutkusu olan zihin okuma ve illüzyon sanatına yönelmiş ve ABD’nin en ünlü yetenek programında (America’s Got Talent) üçüncülük elde etmiş. Pearlman şimdilerde yaptığı özel gösteriler üzerinden para kazanıyor ve kendini ABD’nin en meşgul mentalistlerinden birisi olarak tanımlıyor. Pearlman pandemi sürecinde video konferans uygulaması Zoom üzerinden 200 gösteri düzenlemiş.

Alex Voz ise çocukluğundan bu yana illüzyon sanatına hayranlık duyuyor. Kariyeri boyunca bir süre mali danışmanlık yapan Voz daha sonrasında ise illüzyona gönül vermiş ve kendini zihin okuma konusunda uzman olarak tanıtıyor. Özellikle şirketlere yaptığı gösterilerle tanınan Voz kendi internet sitesinde zihin okuma yeteneğini “potansiyel alıcıların zihinlerine düşünce tohumları ekmek” olarak açıklamış. Voz mesleğinin sadece insan psikolojisiyle alakalı olduğunu belirtiyor. Borsalarda yakalanan açgözlülük ve panik modelleri üzerinden yatırım kararları verdiğini belirten Voz piyasa hareketlerinin de ‘bundan ibaret’ olduğunu söyledi.

MarketWatch yazarı Charles Passy ABD’deki aktif fön yöneticilerinin dahi %85 oranında S&P 500 Endeksinin gerisinde kaldığı bir ortamda zihin okuma üzerinde uzmanlaşanlara da 2022 öngörülerini sormanın mantıklı olduğunu belirtiyor. Ancak borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre her ne kadar zihin okuma konusunda ustalaşsalar da belirli bir finans geçmişi olan bu mentalistler de borsalara ilişkin öngörülerinde finans ve yatırım dünyası konusundaki bilgilerine referans gösterdiler.

Pearlman’in 2022 tahminleri

Pearlman, hisse senetlerine asla kısa vadeli bir yatırım stratejisiyle bakılmaması gerektiğini söyledi. Eski yatırım uzmanı piyasalarda “doğru zamanı bulmaya çalışırken” “piyasaların zamanlamasına yenilmenin” kaçınılmaz olduğu düşüncesine katılıyor. Pearlman borsaların boğa piyasası hızını koruyamayacağı konusunda birçok kurumsal yatırımcıların tahminlerine katılarak, “Hiçbir şey sonsuza kadar yükselemez” diyor. Özellikle de son yıllarda ABD ekonomisindeki yoğun bir şekilde gelen devlet teşviklerinin etkisini azaltması bu karamsar beklentileri destekliyor.

Eski finans uzmanı “şimdilerde birçok ülkeden daha güçlü hale geldiğini” düşündüğü “büyük teknoloji şirketlerini” beğendiğini söyledi. Aynı zamanda kripto para hayranı olan Pearlman 2022’de kripto paralarda “olağanüstü bir düzelme” beklediğini belirtiyor. Ancak bu düzelme sonrasında fiyatlar 2022 ila 2023 arasında yeniden yükselecek. Pearlman dolar bazında altı haneli Bitcoin fiyatı görüleceği konusunda iddialı.

Ancak Pearlman da S&P 500 Endeksi için 2022’de sağlam bir performans beklemiyor yılın 4.650 puan seviyesinde biteceğini öngörüyor. Oz Pearlman da birçok finans uzmanı gibi mevcut piyasanın “gerçeklerle bağlantılı olmadığı” sonucuna varıyor.

Voz’un 2022 tahminleri

Alex Voz da piyasalardaki belirsizlik konusunda uyarılarda bulundu. Eski mali danışman borsalarla ilişkili öngörülerinde, “Her şeyin bir balon olduğuna inanıyorum. Ancak bu balon ne zaman patlayacak?” sorusunu soruyor. MarketWatch’un haberine göre Voz bir miktar da olsa umut taşımaya devam ediyor ve birçok piyasa uzmanının daha önce vurguladığı gibi borsalarda hala dikkate alınması gereken sağlam şirketlerin ve sektörlerin bulunduğunu belirtiyor.

Eski mali danışman elektrikli araçlar konusunda iyimser. Özellikle de zorlu bir 2021 yılı geçiren elektrikli otomobil firması NIO’nun geri dönüşe hazırlandığını belirtiyor. “Otomobilleri muhteşem” diyen Voz hissenin fiyatının iki katına çıkabileceğini söyledi. Voz ayrıca sadece Facebook (META) için değil Metaverse’le bağlantılı olan neredeyse her teknoloji hissesi için iyimser görüşlere sahip. Voz pandemi tehdidiyle karşı karşıya olan insanların birbirleriyle bağlantı kurması için Metaverse’ün popüler bir araç haline geleceğini düşünüyor. Ancak Voz gelecekteki pandemi tehdidi hakkında hiçbir öngörüde bulunmadı. Voz, “Birbirimizle konuşmanın ve canlı iletişimin gerçekleştiğini hissettirmenin en iyi yolu bu Metaverse” dedi.

Eski mali danışman 2022’de ABD borsalarının hafif bir şekilde yükseleceğini ve yılı 4.925 puanda bitireceğini öngörüyor.

Havayolu hisseleri Omikron kabusuna rağmen yükseliyor

 

2022'de ABD borsaları için kim ne bekliyor?

 

2022’ye damgasını vuracak 10 ekonomi trendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)