E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa1'e 540 kazanabilecek kadar cesur musun?---

1'e 540 kazanabilecek kadar cesur musun?

1'e 540 kazanabilecek kadar cesur musun?
06 Eylül 2013 - 11:12 borsagundem.com

"Korku endeksi" olarak da bilinen VIX, riski sevenler için müthiş bir kazanç potansiyeli vaat ediyor...

Volatilite yani dalgalanma endeksi VIX, "korku endeksi" olarak da adlandırılıyor. Uluslararası piyasalardaki dalgalanmanın göstergesi niteliğindeki bu endekse oynayarak da para kazanmak mümkün. Tabii adı gibi korkutucu zararlara da yol açabilir.
Finanstrend.com'da yer alan analize göre, VIX´te keskin bir yükseliş olacağına 50 bin dolar yatırmak bir alternatif olabilir. Ancak bu pozisyondan kazanç sağlamak için VIX´in 17 Eylül´e kadar 28.43 seviyesini aşması gerekiyor.
VIX şu anda 15 civarında. Ancak ABD´nin Suriye´ye askeri müdahale yapması yada Kongre’nin borç limitini artırmayı kabul etmemesi gibi olaylarla volatilite keksin artarsa bu işlem büyük kar sağlayabilir ve endeksteki her 0.01 yükseliş için 175 bin dolar kazandırabilir.
Endeks, vadeli kontratların vadesi gelmeden 30 seviyesine çıkarsa işlemi yapan kişi 20 milyon dolardan fazla kazanabilir. VIX´in 52 haftalık zirvesi 23.23. 2011 sonunda endeks 30 seviyesinin üzerindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)