E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi"1970'lerdeki faiz artırımlarının tekrarlanması riski var"---

"1970'lerdeki faiz artırımlarının tekrarlanması riski var"

1970'lerdeki faiz artırımlarının tekrarlanması riski var
22 Şubat 2023 - 17:15 borsagundem.com

St Louis Fed Başkanı James Bullard, 'Fed şimdi keskin olmalı, enflasyonu bu yıl kontrol altına almalı' ifadelerini kullandı


St Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in enflasyonu yüzde 2 hedefine doğru sürdürülebilir bir düşüş patikasına bu yıl sokması gerektiğini, bunun gerçekleşmemesi halinde 1970'lerdeki faiz artırımlarının tekrarlanması riski bulunduğunu söyledi.

CNBC'ye konuşan Bullard, "Eğer enflasyon aşağı gelmeye başlamaz ise, enflasyonu aşağı çekmek için 15 yıl harcadığımız 1970'lerin bir tekrarının yaşanması riski ortaya çıkar. Bu nedenle Fed şimdi keskin olmalı, enflasyonu bu yıl kontrol altına almalı. Enflasyon ile mücadele için iyi bir zamandayız, çünkü iş gücü piyasası hala güçlü" dedi.

Bullard konuşmasında, ABD ekonomisinin beklenenden güçlü olduğunu ve faizin yüzde 5'in üzerine çıkarılması gerektiğini ifade eden Bullard, Fed'in politika faizini yüzde 5,25-5,50 seviyesine çıkarmasının enflasyonu aşağı getirmek için yeterli olacağı görüşünü tekrarladı.

Bank of America: Nakitte kalmak daha cazip

ABD'de mortgage başvuruları geriledi, faizler arttı

Küresel yatırımcıların ideal senaryosu çöktü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN22 Şubat 2023 17:49

    Adamlar dünya yı ele geçirmişler resmen.Bir askeri güçleri ile dünya yı kasıp kavuruyorlar bir de ekonomik güçleri ile dünya kasıp kavuruyorlar dünya ile kenin fare ile oynadığı oynuyorlar.OSMANLI İMPARATORLU ğu olsan bunların hiç birini yapamazlar idi.

  • VATANDAS22 Şubat 2023 17:43

    dunyani hic 1 yerinde talep kaynakli enf yokken bu oc kureselci mafya hala insanligi duzme amacini ortmek adina sabahtan aksama masal anlatmaya devam ediyor....batmis abd ve avrupayi kac yildir negatif faizle bile yuzdurmekten aciz olanlarin faiz artislariyla bu batmis gemileri gommesinden baska bi sey elde etmeleri imkansiz....sahte para duzeninin kalpazan baronlari dunyada finansal istikrar sadece sizi halaka acik infaz ettiginde gormeye baslayabilir...sahte para duzeni bitmedikce ayni masallari anlatir bu hırsız moron suruleri