E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem1.5 milyon vaka ve 62 bin ölü Bolsonaro'ya yetmedi---

1.5 milyon vaka ve 62 bin ölü Bolsonaro'ya yetmedi

1.5 milyon vaka ve 62 bin ölü Bolsonaro'ya yetmedi
03 Temmuz 2020 - 21:57 borsagundem.com

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, korona virüs salgını ile mücadele kapsamında Parlamento’da kabul edilen maske takma zorunluluğu yasa tasarısının bazı önemli kısımlarını veto etti

Brezilya basınında çıkan habere göre, Kovid-19'u küçümseyen tavırlarıyla bilinen Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ülke çapında topu ulaşım ve kamusal alanlarda maske kullanılmasını zorunlu hale getiren yasayı kısmen onayladı.

KAPALI ALANLARDA MASKEYE VETO

Bolsonaro, tasarıda yer alan eğitim merkezleri, ticari işletmeler, fabrikalar ve dini mekanlar gibi insanların bir arada bulunduğu yerlere ilişkin bölümleri veto etti.

Başkan Bolsonaro, kapalı alanlarda maske kullanılmasını onaylamamasına gerekçe olarak, "haneye tecavüze sebebiyet vermeyi" gösterdi.

ÜCRETSİZ MASKEYE DE VETO

Ayrıca Bolsonaro, yasanın, "devletin, halkın geliri düşük kesimine ve şirketlerin çalışanlarına ücretsiz maske temin etmesini" içeren kısmını da onaylamadı.

NEREDEYSE HER ŞEYE VETO, PARA CEZASINA ONAY

Yeni yasaya göre, gerekli görülen alanlarda maske kullanmayan kişilere, yerel yönetimlerin belirleyeceği miktarda para cezası uygulanacak.

Federal devlet sistemiyle yönetilen Brezilya'da birçok eyalet, halka açık alanlarda maske kullanımını zorunlu hale getirmiş ancak ülke çapında uygulanan bir yasa çıkarılmamıştı.

KOVİD-19'U 'KÜÇÜK GRİP' OLARAK NİTELEMİŞTİ

Birçok kez Kovid-19'u küçümseyen Bolsonaro, ülkesinde salgının baş göstermesinden bu yana, maske kullanmadan, birçok kez partisinin düzenlediği gösterilere katılmış ve çeşitli işletmeleri ziyaret etmişti.

Başlarda Kovid-19'u "küçük bir grip" olarak niteleyen Bolsonaro, salgın karşısında yeterli önlem almadığı gerekçesiyle sıkça eleştirilmiş, salgın nedeniyle zor günler geçiren ülkede, bir ayda sağlık bakanı iki kez değiştirilmişti.

Latin Amerika'nın en büyük ülkesi olup nüfusu 211 milyonu aşan Brezilya'da, Kovid-19 salgınında 61 bin 884 kişi öldü, vaka sayısı ise 1 milyon 496 bin 858 olarak kayda geçti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EKRİST04 Temmuz 2020 11:47

    bence kendiside biliyor fakat adam akıllı.nufus planlanması yapmaktadır.ülke nufusu gelmiş 211 milyona.karnavallar falan filan fuhuş patlamış ülkede böyle gider ise nufusları ikiye üce katlayacak.başkan istiyorku nufus yarı yarıya azalsın ekonomi rahatlasın istiyor.

  • bilader04 Temmuz 2020 09:50

    adam gercekci davraninca medya nasilda uzerine gidiyor. Korkacaksiniz arkadasim, korkmasanizda korkar gibi gorunmeyi ogreneceksiniz. Bey diyeceksiniz devri bitiyor. Efendim diyeceksiniz. Turkcemize sokulmus ya hani, telefona niye efendim diye cevap veriyorsak. Turkcede bunun karsiligi "Haa" dir. evet anlamindadir. saf turkce bir kelimedir Haa. ama terbiyesizlik olarak ogretilmis bize.

  • seçim04 Temmuz 2020 09:23

    seçimde goodbye diyecek brezilyalılar.

  • Covi04 Temmuz 2020 01:41

    Sanki brazilyada aynı dönemlerde hastalıklardan ölen satısı artmamış. Hersey raporlama ile ilgili. Diğer hadtalıklardan ölen sayısı azalmış coronadsn çlen sayısı artmış. Zaten ne tğr influnza olursa olsun artık dünyanın her yerşnde covid deniyor mevcut testler sayesinde. Artık dünyada grip olan insan veya grip etkisi içlen insanda kalmadı, hersey covid19 artık

  • Fhr03 Temmuz 2020 23:24

    Yeni nesil bilmez bakın cehape iktidarda olsaydı ülkemizi aynı Brezilya gibi yönetirdi.şimdi iktidarı Almanya Güney Kore ile kıyaslıyorlar cehape iktidarında Uganda somaliyle kıyaslanırdık hiç şüpheniz olmasın..

  • Nedim04 Temmuz 2020 03:09

    Aynıyla öyle  Bu adamın  nasıl kendi ülkesinin başına bela oldu ise Chp de Kılıçdaroğlu rejimi   Türkiye nin felaketi demektir.

  • Mükremin04 Temmuz 2020 01:25

    Iban verip para isteyen, özel bankalara işçi fonlarına yedek akçelere çöken bir anlayış evet mükemmel.