E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin140 bin kişi tatil yapacak---

140 bin kişi tatil yapacak

140 bin kişi tatil yapacak
16 Aralık 2014 - 07:00 borsagundem.com

Yılbaşı tatilinin Perşembe gününe denk gelmesi nedeniyle, birçok çalışan Cuma günü de izin alarak 4 günlük tatil programı yapmayı tercih etti

Yılbaşı tatilinin Perşembe gününe denk gelmesi, tatil satışlarında hızlı bir artışa yol açtı. Pek çok çalışan yılbaşı tatilini takip eden Cuma günü için izin alarak 4 günlük tatil programı yapmaya başladı. Tatil Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, yılbaşına denk gelen dönemde 140 bin civarında misafirin yurt içi ve yurt dışı turizm paketlerinden yararlanacağını öngördüklerini söyledi.

Kayak ilk sırada

Yılbaşına denk gelen turizm paketlerinin satışlarının geçtiğimiz yıla oranla 4 kata yakın artış gösterdiğini vurgulayan Karayal, bunların bir kısmının paket tur, bir kısmının ise otellerin yılbaşı paket programlarından oluştuğunu ifade etti.  Karayal, şöyle konuştu:

Avrupa tercihi çok

“Yılbaşını yurt içinde geçirmeyi tercih eden tatilciler,  Uludağ ve Palandöken gibi kayak merkezlerine yoğun talep gösteriyorlar. Ayrıca,  Abant ve  Antalya’ya olan rezervasyonlarda da ciddi artış gözleniyor. 5 günlük yurt dışı tatili için ortalama kişi başı fiyatın 550 euro olduğunu söyleyebiliriz. Yurt içinde konaklamak isteyenlerin ise 4 gece 5 günlük konaklama için ortalama kişi başı 600 TL ödeyeceklerini belirtmek mümkün.”

Erciyes’te otellerde yer yok

Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Enver Sungur,  Erciyes Dağı’ndaki otellerde yer kalmadığını söyledi. Yılbaşı rezervasyonlarının bu ayın başında başladığını anlatan Sungur, yeni yıla 2 hafta kalmasına rağmen otellerin  doluluk oranının yüzde 100’ü bulduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)