Ana SayfaPiyasaPiyasalara büyüme rakamları yön verecek---

Piyasalara büyüme rakamları yön verecek

3 / 3
Piyasalara büyüme rakamları yön verecek
26 Mart 2017 - 10:50 www.borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta endeksin zaman zaman 90bin üzerine ataklarını gördük. Ancak bu ataklar Fed başkanlarından gelen açıklamaların yanısıra, İngiltere’de yaşanan üzücü saldırı sürecinde zaman zaman kesintiye uğradı.

Amerika’da Trump’ın kamuoyunda Obamacare olarak bilinen sağlık reformunu Temsilciler Meclisi’nde belli kısıntılarla yeniden gündeme taşıması ve buradan açığa çıkacak kaynak için, yapmak istediği vergi reformuna destek arayışı Temsilciler Meclisi engeline takıldı.

Ötelenen oylama sonrası Trump’ın Meclis Başkanı’ndan oylamanın Cuma günü yapılmasını istedi. Ancak bu konuda Türkiye saatiyle 18:00’e kadar herhangi net bir haber akışı olmadı.

Bu durum, altında yukarı yönlü, dolarda ise aşağı yönlü hareketlenmelerin başlıca nedeni oldu. Borsa İstanbul’da ise, bu gelişmeler sonrası 90bin seviyesini altına kaymalar yaşansa da, BIST’in seyri 89277 seviyesine kadar gerilemesine ve haftanın son işlem gününde yeniden 90bin seviyesine doğru toparlanma çabasıyla devam etti.

Bu haftanın veri ajandasına baktığımızda Çarşamba günü Amerika ham petrol stokları rakamının yanı sıra, Perşembe ABD büyüme ve Cuma Türkiye büyüme verileri öne çıkmakta. Önümüzdeki haftaya damga vuracak bir diğer önemli konu ise, Fed başkanlarının neredeyse haftanın tamamında yapacağı konuşmalar olacaktır.


Bu haftanın gündeminde dataların yanı sıra, FED başkanlarının yapacağı açıklamalar Amerika’ya uçuşlarla ilgili olarak alınmış olan kararla ilgili yansımalar; içerde Merkez Bankası’nın yapacağı ihaleler ve borçlanma ve doların seyri önemli olacaktır.

Geçtiğimiz haftayı 90.300 seviyesinde kapatan BIST100 endeksinde yukarı yönlü hareketlenmelerde 90.500, 90.800 ve 91.300 kısa vadeli hedefler olurken, geri çekilmelerde 89.100 ve önemle altını çizdiğimiz 87.100 destek seviyeleri olarak çalışmaya devam edecektir.

Unutmadan hatırlatalım.. Pazar günü Avrupa yaz saati uygulamasına geçecek. Bu nedenle Pazartesinden itibaren Avrupa verilerini bir saat erken alacağız…

Belgin Maviş - A1 Capital

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)