Ana SayfaPiyasaYellen piyasayı nasıl etkiler?---

Yellen piyasayı nasıl etkiler?

3 / 4
Yellen piyasayı nasıl etkiler?
22 Ağustos 2014 - 14:48 www.borsagundem.com

PİYASALAR NASIL REAKSİYON VERİR

Peki bu senaryolara göre borsa ve dolarda hangi seviyeler gündeme gelecek? Yellen'in görevi Bernanke’den devraldığından bu yana toplantı tutanakları ile çelişen ifadeler kullanarak piyasa dostu olduğunu gösterdiğini vurgulayan ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut Yellen'den olumsuz mesaj beklemediğini söyledi.

Yellen bugün konuşmasında eğer piyasa dostu açıklama yapması halinde borsa ve altında değer kazancı görülebileceğini belirten Karabulut "Bu aşamada yurt içinde BİST 100 endeksinde 79.500 seviyesi ön planda olacaktır, bu seviyenin aşılması halinde yükselişin devamı gelebilir, altının ise 1292 seviyesine doğru bir hareket yapması beklenebilir. Dolar/TL paritesinde ise 2,1650 seviyesine doğru bir gerileme olsa da gerilemenin yurtiçi siyasi gelişme ve beklentilerin etkisinin sınırlı olabileceği beklenebilir. Dolar/TL paritesinde 2,1650 seviyesinin altında gerilemeden gerçek bir satış baskısından bahsedilemez" diye konuştu. 

Kötümser senaryo için ise Yeliz Karabulut "özellikle gelişmekte olan piyasalarda daha ağır satış beklenebilir. Sert kur hareketi ile birlikte dolar 2,1860 TL seviyelerinin üzerine yükselebilir borsada da 76.000 puan seviyelerine doğru geri çekilme görülebilir. Dolar/TL'de hareketlerin bugün kapanışa doğru ve pazartesi olması beklenebilir.  Bu arada Rusya Ukrayna gelişmeleri önemle takip edilmeli" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ass22 Ağustos 2014 17:12

    millet yellen yatıp fed kalkıyor faiz artırsalarda şu borsada düşecekse düşse yerin dibine artık gına geldi

  • HASAN PATRİOT22 Ağustos 2014 16:55

    ÇIKMAYAN BORSA DÜŞER.

  • bilal22 Ağustos 2014 16:37

    Acil faiz artmalı

  • ekim sonrası olasılıkları22 Ağustos 2014 15:26

    yeni tasarıyla bankaların 26 kalemden artık geliri kalmayacağından karları önemli ölçüde düşeceğinden dolayı bankalardan kaçılmasıyla borsada önemli düşüşler yaşanabilir,zaten abd faiz yükselme beklentisi,doların yükselmesi,dış olumsuz olayları da eklersek büyük düşüşe hazırlanmalı kanımca borsada.