Ana SayfaPiyasaYellen piyasayı nasıl etkiler?---

Yellen piyasayı nasıl etkiler?

2 / 4
Yellen piyasayı nasıl etkiler?
22 Ağustos 2014 - 14:48 www.borsagundem.com

OLASI 3 SENARYO

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan ön plana çıkan 3 senaryoyu şöyle tarif ediyor.

Birinci senaryo Yellen'in tutanaklara paralel bir konuşma yapması. Yellen böyle bir konuşma yaparsa istihdam piyasasına ve faiz artırımının daha erken yapılmasına olumlu baktığı olarak algılanabilecek bu konuşması 'güvercin' olarak nitelendirilmeyecek. Bunun piyasalarda satış getirmesi bekleniyor. 

İkinci senaryo ise Yellen'in tutanaklardaki ifadelerin arkasında durmaması ve istihdam piyasasının göründüğü kadar iyi olmadığını vurgulaması. Piyasanın en çok beklediği senaryo gerçekleşirse piyasalarda alımlar artacak. 

Üçüncü senaryo ise Yellen'in işsizlikte yeni eşiği açıklaması. ABD'nin doğal işsizlik oranı olarak kabul edilen yüzde 5.6'nın yeterli olmadığını, doğal işsizlik oranının örneğin yüzde 5.2 olduğunu söylerse bu seviyelere gelmek uzun zaman alacağından faiz artırımı da gecikecek. Bu durumda piyasada uzun süren alımlar ve yükselişler görülebilir.

3 senaryoyu değerlendiren Şant Manukyan üçüncü ihtimalin zayıf olduğunu belirtirken piyasaların beklediği ikinci senaryonun piyasalara kalıcı yükselişler getirmediğini, çünkü ABD ekonomisine yönelik iyi verilerin devam ettiğini belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ass22 Ağustos 2014 17:12

    millet yellen yatıp fed kalkıyor faiz artırsalarda şu borsada düşecekse düşse yerin dibine artık gına geldi

  • HASAN PATRİOT22 Ağustos 2014 16:55

    ÇIKMAYAN BORSA DÜŞER.

  • bilal22 Ağustos 2014 16:37

    Acil faiz artmalı

  • ekim sonrası olasılıkları22 Ağustos 2014 15:26

    yeni tasarıyla bankaların 26 kalemden artık geliri kalmayacağından karları önemli ölçüde düşeceğinden dolayı bankalardan kaçılmasıyla borsada önemli düşüşler yaşanabilir,zaten abd faiz yükselme beklentisi,doların yükselmesi,dış olumsuz olayları da eklersek büyük düşüşe hazırlanmalı kanımca borsada.