Ana SayfaŞirket HaberleriYatırımcıdan 3 hisse 1 temettü sorusu---

Yatırımcıdan 3 hisse 1 temettü sorusu

3 / 4
Yatırımcıdan 3 hisse 1 temettü sorusu
01 Nisan 2015 - 10:44 www.borsagundem.com

HİSSENİN FİYATI MAKUL SEVİYEDE
SORU (3)
- Tuborg firmasına referans olan şirketler hangileridir?
Eda Akgül

CEVAP - Tuborg, borsadaki içecek sektöründe yer alan firmalarla aynı kategori içinde yer alıyor. Bu kapsamda Tuborg dışında grupta bulunan diğer içecek firmaları arasında Anadolu Efes, Coca Cola İçecek, Kristal Kola, Pınar Su, Pınar Süt  ve Yaprak Süt sayılabilir. Ancak dikkat edileceği gibi içecek sektörü hayli geniş bir yelpazeye sahip bulunuyor. Kendi arasında kola,  süt, su  ve  bira gibi farklı pazara hitap eden firmalar söz konusu. Bu itibarla sayılan firmalar her ne kadar aynı sektör içinde toplansalar da farklı pazarlara hitap etmekteler. Bira pazarına hitap eden ise iki firma var. Bunlardan biri  Anadolu Efes diğeri de Tuborg. Bu anlamıyla kıyaslama açısından her iki firmayı birlikte değerlendirmek daha iyi bir kıyaslamaya da imkan sağlayacaktır.
Tuborg’un büyük ortağı Breweries sermayenin yüzde 95,69’una sahip bulunuyor. Borsada işlem gören kısım ise yüzde 4. Bunun yüzde 76,58’i Ak Yatırım’ın saklamasında bulunuyor. Bu anlamıyla hissenin toplanmış olduğunu söylemek yanlış olmaz.  
 Tüm bunlardan ayrı olarak Tuborg’un mali yapısına baktığımızda da son beş yılda kayda değer bir performans sergilediğini görebilmekteyiz. Şirket ilk iki yıl zarar ederken sonraki üç yıl kademeli olarak kârını artırdı. Satış gelirini artırırken kârındaki büyümeyi de korudu. Fiyat kazanç oranı son dört çeyrek verilerine göre 10,51 seviyesinde bulunuyor. Söz konusu oranın makul seviyede bulunduğunu söyleyebiliriz. Şirketin karlılığındaki artışı sürdürmesi hissenin de çıkış potansiyelini korumasına imkan sağlayacaktır. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TG01 Nisan 2015 21:13

    Lütfen GOODY hissesi hakkında da küçük yatırımcıları aydınlatabilir misiniz? Kağıt 109 liradan 67 liraya kadar düştü. 3 aydır düşüşünü sürdürüyor.