Ana SayfaŞirket HaberleriYatırımcıdan 3 hisse 1 temettü sorusu---

Yatırımcıdan 3 hisse 1 temettü sorusu

2 / 4
Yatırımcıdan 3 hisse 1 temettü sorusu
01 Nisan 2015 - 10:44 www.borsagundem.com

BİR GÜN ÖNCE ALMAK YETERLİ
SORU (2) -
Temettü ödemesinden faydalanabilmem için hisseyi kaç gün önceden almam gerekiyor acaba? Şimdiden teşekkür ederim.

Orhan Karakaya
CEVAP - Yılın ilk üç ayı firmalar ağırlıklı olarak genel kurul toplantılarını gerçekleştirdikleri aylar. Kârlı olan şirketlerden  temettü ödemesinde bulunacaklar, dağıtacakları kâr payları hakkında gerekli kararları almakta ve duyurmaktalar. Bu aşamada yatırımcıların sıklıkla sorduğu konu ise dağıtılacak temettüye hak kazanabilmek için hisse senedini en son ne zaman alabilecekleri ile ilgili bulunuyor.
Yatırımcıların kafa karışıklığı ise iki noktada gündeme gelebilmekte. Kimi temettü dağıtımından istifade edebilmek için yönetim kurulunun kâr payı ile ilgili karar alma tarihinden önce alınması gerektiğini düşünürken bir diğer kesim de genel kurul kararının alınmasından önce hissenin alınması gerektiğini sanabilmekte. Ancak her iki düşünce de yanlıştır. Kuşkusuz bu tarihlerde alınması halinde temettüden istifade etmek mümkündür. Bununla birlikte her yatırımcı fiili olarak temettünün dağıtılacağı günün öncesinde hisseyi almış olması kaydıyla firmanın dağıtacağı kâr payından istifade edebilmektedir. Hisseyi bir gün önce alan yatırımcı,  ertesi gün, yani temettünün dağıtıldığı gün satsa dahi artık kâr payına hak kazanmıştır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TG01 Nisan 2015 21:13

    Lütfen GOODY hissesi hakkında da küçük yatırımcıları aydınlatabilir misiniz? Kağıt 109 liradan 67 liraya kadar düştü. 3 aydır düşüşünü sürdürüyor.