Ana SayfaPiyasaWarren Buffett’ın akıl hocasından yatırımın temel ilkeleri---

Warren Buffett’ın akıl hocasından yatırımın temel ilkeleri

3 / 4
Warren Buffett’ın akıl hocasından yatırımın temel ilkeleri
09 Ağustos 2018 - 16:17 www.borsagundem.com

RİSKİ YÖNETİN

"Başarılı bir yatırımın sırrı riskten kaçmak değil, riski yönetmektir." - Benjamin Graham 

Kişisel finansmanınızdan yeni işinize 10 bin dolarlık yatırım yapmaya karar verdiğinizi varsayalım. Riskli bir yatırım kararı… Bir rakip, piyasaya sizin ürünüz ya da hizmetinizden daha iyi bir ürün sürerek sizi alt edebilir. Ya da Google arama algoritmasında yapılan bir değişiklik, web sitesi trafiğinizi ve potansiyel müşterilerinizin yarısını azaltabilir. Şikayetçi bir müşteri, ürün veya hizmetiniz hakkında olumsuz bir inceleme yayınlayabilir ve diğer kişilerin sizden satın almasını engelleyebilir. 

Dolayısıyla, işinize daha fazla zaman ve para yatırmadan önce, riskinizi nasıl yönetebileceğinizi düşünün. Birden fazla ürün veya hizmet sunarak çeşitlendirebilir misiniz? Ya da arama motoru optimizasyonu kullanarak siteye gelen saldırıları önleyebilir misiniz? Yatırdığınız 10 bin doları ne zaman çekebilir ve kayıp potansiyelinizi nasıl azaltabilirsiniz? Bu soruları hep kendimize sorarak başımıza gelebilecek her durum için bir B planı yaratmalıyız.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mzd09 Ağustos 2018 18:49

    hocam saygım var sana yarına kadar napcamı söylersen sevinirim öpüyorum seni bi ara okurum tabi satın almadan çabuk ol lütfen