Ana SayfaPiyasaWarren Buffett’ın akıl hocasından yatırımın temel ilkeleri---

Warren Buffett’ın akıl hocasından yatırımın temel ilkeleri

4 / 4
Warren Buffett’ın akıl hocasından yatırımın temel ilkeleri
09 Ağustos 2018 - 16:17 www.borsagundem.com

DENKLEMDEN DUYGULARI KALDIR

“Yatırımcıların en büyük sorunu, hatta en kötü düşmanı duygularına göre hareket etmesidir.” - Benjamin Graham 

Sabahın erken saatlerini, gece boş vaktinizi ve hafta sonlarını yan iş ile harcıyorsanız, duyguyu pratik kararlardan ayırmanız zor olur. 

Kişisel disiplin yatırımcılar için çok önemlidir. İşletmenizle ya da paranızla ilgili bir karara varmadan önce, karar değiştirip geri adım atmanız sonucunda olabilecekler için bir plan yapın. Belki de bir ürün veya hizmetle ilgili yardımcı olabilecek bir iş koçu kiralayabilirsiniz. Ne de olsa, bu kişi sizin fikirlerinize ya da başarınıza yatırım yapmadı. Ya da müşterilerle görüşmeniz için haftanın beş saatini ayırın. Böylece sizin ne satmak istediğinizden ziyade onların işine neyin yaradığını anlayabilirsiniz.

İHTİYAT PAYI ÖNEMLİ

80 milyon dolar karşılığında 83 milyon dolarlık işletme satın almaya çalışmıyorsunuz. Kendinize daha büyük bir marj bırakıyorsunuz. Bir yatırıma çok para ödemeyi reddederek, servetinizin erimesini ve aniden yok olmasını engellemiş olursunuz. 

Ne kadar heyecan verici olursa olsun, herhangi bir yatırım için fazla ödeme yapmamak sizin görevinizdir. Bir şeyin değerinin ne olduğunu ve ne kadar ödeyeceğinizi iyi bilin. Bu boşluk, yatırımın devre dışı kalmaması durumunda size daha fazla marj verir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mzd09 Ağustos 2018 18:49

    hocam saygım var sana yarına kadar napcamı söylersen sevinirim öpüyorum seni bi ara okurum tabi satın almadan çabuk ol lütfen