Ana SayfaPiyasaPiyasanın gözü Jackson Hole ve PPK'da---

Piyasanın gözü Jackson Hole ve PPK'da

2 / 4
Piyasanın gözü Jackson Hole ve PPK'da
22 Ağustos 2016 - 07:12 www.borsagundem.com

Enflasyon zorlayacak

Bu hafta özellikle ABD’den gelecek konut satışları, işsizlik başvuruları verileri hafta sonu Jackson Hole toplantısı haberleriyle yoğun bir hafta olacak. İçeride Merkez Bankası’nın yarın yapacağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı önemli olacak.

Piyasa beklentisi 25 baz puanlık bir indirim daha gelmesi yönünde. Son açıklanan enflasyon verisi sonrasında böylesi bir indirim anlamlı mı? Bence değil. Temmuz ayında yüzde 1.6 artan aylık TÜFE sonrasında yıllık tüketici enflasyonu yüzde 8.79’a yükselmiş durumda. Yüzde 8.75’lik politika faizine neredeyse denk bir rakam.

Özellikle son ayda artan petrol fiyatlarının da göz önüne aldığımızda önümüzdeki aylarda enflasyonun düşeceğine dair umutlu olmak hayli zor. Merkez Bankası belki de son kez 25 baz puanlık bir indirim yapıp “sadeleştirmenin” sonuna gelindiğini, bundan sonraki indirimleri verilere bağlı olacağını açıklayabilir. Borç verme tarafında bir indirim olsa da olmasa da bunun piyasalara etkisinin sınırlı olacağını tahmin ediyorum. Eğer beraberinde yeni bir zorunlu karşılık indirimi gelecek olursa bunun kısa vadede bankacılık sektörüne desteği olacaktır.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)