Ana SayfaYatırımcı KöşesiTSKB ve Ayes Çelik sorusu---

TSKB ve Ayes Çelik sorusu

1 / 2
TSKB ve Ayes Çelik sorusu
04 Ocak 2023 - 08:45 www.borsagundem.com

KISA ARALIKLARDA SERT DALGALANMALAR

SORU- TSKB’nin iki ay sonrası için hedefi nedir?

Eken

CEVAP- Borsada tercihte bulunurken gelir ve kâr büyümesi olan şirketlere öncelik verilmesi doğru bir bakış açısıdır. Ancak tek başına bu kriterin sağlanması yeterli değildir. Büyüyen yapıya sahip olsa dahi 1-2 ay gibi kısa süreli yatırımlarda arzu edilen sonuçların elde edilmesi hayli zordur. Zira kısa zaman aralıklarında şirketin mali yapısından ziyade piyasada yaşanan genel gelişmeler daha etkili olabilmekte. Bunun neticesinde de şirket gelir ve kâr büyümesi yaşasa da hissenin fiyatının gerilemesi pek de şaşırtıcı olmayacaktır. Aynı şekilde zarar eden ya da küçülen bir şirketin kısa zaman diliminde yükselmesi de söz konusu olabilir. Bu nedenledir ki büyüyen şirketlere yapılacak uzun vadeli yatırımların neticesinde kazanç olasılığı daha fazla öne çıkacaktır. TSKB geçtiğimiz 2021 faaliyet döneminde kârını büyüten bankalar arasında yer aldı. Son açıkladığı 2022 dokuz aylık mali tablolarında da kâr artışını sürdürdü. Bu anlamıyla olumlu bir seyre sahip. Hisseni fiyatı ise 2022 yılı içinde oldukça sert dalgalanmalar yaşadı. Şubat ayında en düşük 1,27 TL seviyesine kadar gelirken temmuz ayında bankalarda gözlenen genel çıkıştan olumlu yönde etkilendi. Eylül ayının ilk haftasında zirvesi 7,40 TL’ye kadar yükseldi. Buradan gelen sert satışlarla gerilerken yine eylül ayının son günlerinde en düşük 2,30 TL’ye kadar indi. Hisse, 3 Ocak 2023 günü ise kapanışını 4,47 TL’den gerçekleştirdi. Son kapanışına göre göstergeler makul seviyelerde bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kamileoynakbaş04 Ocak 2023 12:49

    akdere bi şe diil.asıl iştirak işfinansta dönen büyük hamurt sıkıntı verecek gruba .% 35 pay borsada el değiştirdi.dünyada yok örneği işsandık memuru özince ve kılıçdar zamanı yüzlerce milyon lot nasıl el değiştirdi .talimat kimdendi işbank nasıl bi menfaat sağladı bu yeni büyük ortaktan ve kim bu büyükl orttak .

  • AHMET ÖZBİLEN04 Ocak 2023 10:25

    ÜNLÜ SÜPAKÜLATÖR MEHMET AKDERE VE EKİBİNİN BU HİSSEYİ PATLATTIĞINI BASINDA HABERDE YAZIYOR İDİ.ŞİMDİ HAPİSTEN ÇIKMIŞ BAKALIM NE YAPACAK.1,27 TL DEN 7,40 TL GETİRİP ORDAN HİSSEYİ MİLLETE İYİ SATIVERDİ