Ana SayfaHisse Öneri ListesiTemmuz ayı hisse stratejisi ve portföy önerileri---

Temmuz ayı hisse stratejisi ve portföy önerileri

2 / 20
Temmuz ayı hisse stratejisi ve portföy önerileri
04 Temmuz 2015 - 16:34 www.borsagundem.com

Dışarıda deli dalgalar

Türkiye düzgün bir hükümet ile yönetilmeye en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde siyasi belirsizlik dönemi ile karşı karşıya kalıyor. Gelişmekte olan ülkelere yönelik risk iştahının azaldığı, jeopolitik risklerin arttığı bir döneme giriyoruz.

Orta gelir tuzağına yakalanmış ve kırılgan bir fay hattı üzerinde bulunan Türkiye patlaması olası bir küresel fırtınaya otomatik pilot ile girmemeli. Olası bir yol kazasına karşı dümende arkasına halk desteğini almış güçlü bir hükümete ihtiyaç var.

Fed faiz artırımı ne ölçüde fiyatlandı?

Türkiye’nin güçlü iç talebe ve dış finansmana bağlı büyüme modelinin sonuna gelindi. ABD ekonomisinde büyümesinin hızlanması ile birlikte Fed’in faiz artırımları yatırımcıların risk monitörlerine girdi.

Mevcut piyasa fiyatlamaları Fed’in faiz artırımına başlaması ihtimalini Aralık ayı için %43, Ocak için %51, Mart ayı için %67 olarak fiyatlıyor. Geçmiş dönemlerin incelenmesi ABD dolarının faiz artırımından önceki altı ayda genelde yükseldiğini sonrasında ise düştüğünü gösteriyor. Tarih tekerrür ederse dolar önümüzdeki üç ay daha yükselmeye devam eder.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)