Ana SayfaHisse Öneri ListesiSon çeyrekte öne çıkabilecek 26 hisse---

Son çeyrekte öne çıkabilecek 26 hisse

7 / 7
Son çeyrekte öne çıkabilecek 26 hisse
18 Eylül 2014 - 12:37 www.borsagundem.com

"HALKA AÇIKLIK ORANI YÜKSEK KAĞITLAR İZLENMELİ"
İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Beste Naz Süllü

Piyasada FED kaygısı yaklaştıkça yüzde 64'üyabancılardan oluşan BIST'ten sermaye çıkışları görebiliriz. Öte yandan BIST’teki yabancı payı eylül ayı içerisinde bile yüzde 64'ün altına gerilemedi. Orta vadeli hedeflerde BIST-100 endeksinin 72 bin-73 bin aralığına geleceği tahmin ediliyor. Ancak Türkiye'nin cari açığında toparlanma sinyali olması önemli. Irak'taki durum da dengelenebilirse ileride Türkiye, odağını cari açıktan büyümeye aktarabilir. Öte yandan Avrupa'nın uygulayacağı varlık alım programından Türkiye'nin faydalanabilme potansiyeli bulunuyor. Özellikle 2015 yılı içerisinde AB'nin gerçek parasal genişlemeye girebilme durumu olursa, Türkiye'nin gelişen ülkeler içerisinde ayrışması daha belirgin olabilir. Öte yandan hisse senedi almak isteyenler yabancıların tercihlerini inceleyebilir. Ancak yabancıların tercihleri oldukça değişken ve yatırım yelpazeleri fazlasıyla geniş. Ben yüksek fiyat aralıklarına sahip kağıtlardan ziyade yine yabancıların küçük bir bölümünün aldığı ve halka açıklık oranı yüksek kağıtları izlemelerini öneriyorum. (PARA DERGİSİ)

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TEKRAR19 Eylül 2014 00:32

    fed oyun oynuyor bizde izliyoruz tahvil alımı dediler dolar 2,20 oldu faiz arttırımın dediler dolar 2,50 olur endex ise 83 bin ile 60 bin dip seviyelerinde gezinir benim tercihim thy ve Akbank y.t.d yabancıda borsadan çıkmazzzzzz

  • hisse piyasaları para varsa yükselir.18 Eylül 2014 13:07

    en mantıklı düşünce ,abd faiz arttırımına yaklaştıkça abd fonları tüm dünya borsalarından çekilecektir.bu da genelde dünya borsalarında yıl sonuna ve yeni yıl başlarına dek satış demek olacağından artık parayı koruma zamanı gelmiş demektir.