Ana SayfaHisse Öneri ListesiSon çeyrekte öne çıkabilecek 26 hisse---

Son çeyrekte öne çıkabilecek 26 hisse

6 / 7
Son çeyrekte öne çıkabilecek 26 hisse
18 Eylül 2014 - 12:37 www.borsagundem.com

“OTOMOTİV VE HAVACILIK ÖNE ÇIKACAK”
Galata Yatırım Araştırma Müdürü Polat Yaman


"Otomotiv ve havacılık öne çıkacak” Önümüzdeki dönemde piyasalar açısından en büyük risk FED'in faiz artırım sürecini beklentilerden daha erken başlatması olacak. Fazla likiditenin çekilmesi ve faizin yükselmesiyle BIST gibi gelişmekte olan ülke borsalarına satışlar gelebilir. ABD'de son aylarda açıklanan olumlu makro veriler bu beklentiyi güçlendiriyor. Diğer bir risk ise Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilimin artma ihtimali olabilir. Ancak bu durumda AB ve ABD'nin Rusya'ya uygulayacağı yaptırımlar yüzünden Rusya ile ticari ilişkilerimizi artırabilir de. Bu durumda riski avantaja çevirebiliriz. Irak ve Suriye depotansiyel risk faktörleri. Öte yandan Euro Bölgesi’nde büyümenin istenilen seviyede gerçekleşmemesi ve Avrupa Merkez Bankası'nın [ECB] genişlemeci adımlar atmaya hazırlanması, likiditenin devamı anlamında bizi rahatlatabilir. Yakın çevremizde yaşanan gerilimlerin azalması durumunda da riskler avantaja dönebilir. Yatırımcılar bu süreçte FED’i de yakından izlemeli. FED'in atabileceği adımlar, yabancıların hisse tercihlerini de etkilemeye başlamış durumda. Bu anlamda otomotiv, hizmet, havacılık ve telekomünikasyon sektörleri yabancılar için ön plana çıkabilir.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TEKRAR19 Eylül 2014 00:32

    fed oyun oynuyor bizde izliyoruz tahvil alımı dediler dolar 2,20 oldu faiz arttırımın dediler dolar 2,50 olur endex ise 83 bin ile 60 bin dip seviyelerinde gezinir benim tercihim thy ve Akbank y.t.d yabancıda borsadan çıkmazzzzzz

  • hisse piyasaları para varsa yükselir.18 Eylül 2014 13:07

    en mantıklı düşünce ,abd faiz arttırımına yaklaştıkça abd fonları tüm dünya borsalarından çekilecektir.bu da genelde dünya borsalarında yıl sonuna ve yeni yıl başlarına dek satış demek olacağından artık parayı koruma zamanı gelmiş demektir.