Ana SayfaPiyasaSiyasi gelişmeler ve faiz kararları yeni haftanın gündemi---

Siyasi gelişmeler ve faiz kararları yeni haftanın gündemi

3 / 4
Siyasi gelişmeler ve faiz kararları yeni haftanın gündemi
23 Temmuz 2017 - 10:46 www.borsagundem.com

107.750 İLK GÜÇLÜ DİRENÇ OLACAK

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM ARAŞTIRMA MÜDÜRÜ

BIST 100

Bu hafta açıklanması beklenen 180 günlük eylem planına yönelik gelişmeler ve açıklanması beklenen banka mali sonuçlarının (Akbank, Garanti) endekste sert hareketlere neden olabileceğini düşünüyoruz. Geçtiğimiz hafta da ifade ettiğimiz gibi endeksteki güçlü yükseliş momentumu devam ettiği sürece trendden kopulmamalı ancak olası bir düzeltmeye karşı da mutlaka bir stop loss stratejisi oluşturulmalı. Elbette endeksi tek başına değerlendirmek de mümkün değil. BIST’in özellikle beklenen 180 günlük eylem planının ilk etkileri görüldükten sonra uluslararası piyasa ile korelasyonunun da yüksek seyredeceğini düşünüyoruz. BIST 100’de bu hafta 103-104 bin aralığı olası geri çekilmelerde güçlü trend desteği bölgesi olarak izlenmeli. Yukarıda ise geçtiğimiz hafta görülen zirveyi oluşturan 107.750 ilk güçlü direnç olacaktır. Bu seviyenin üzerinde olacak kapanışlar, nisan ayından ve yıl başından itibaren oluşan trend kanallarının üst bantları olan 108.500-112.000 aralığının hedeflenmesini sağlayabilir. 

Dolar/TL

3,6450 civarını test ettikten sonra hızla gerilemeye başlayan ve ABD’den gelen zayıf verilerin ve Euro/Dolar paritesindeki düşüşün desteği ile 3,52’ün altına kadar gerileyen Dolar/TL’de, bu hızlı gerilemeye karşın 3.50 – 3.55 TL aralığın hâlen en kritik destek bölgesi olarak izlenmeye devam edileceğini ve 3.50 TL aşağısında kalıcı olunmasının giderek güçleştiğini düşünüyoruz. Bu hafta Fed’in yumuşak bir ton kullanması ve TCMB’nin sıkı duruş vurgusunu devam ettirmesi kurda kısa vadeli geri çekilmeler getirse de son dönemdeki alım iştahının yeniden devreye gireceğini ve bu geri çekilmelerin sınırlı kalacağını düşünüyoruz. Bu nedenle geçtiğimiz hafta da belirttiğimiz üzere 3,46 olasılığını da göz önünde bulundurarak 3,50 civarındaki rakamların kısa vade için kademeli alım fırsatı oluşturmaya devam ettiğini düşünüyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Maden işleri..KOZA etkisi.24 Temmuz 2017 08:22

    Son günlerde KOZA şirketlerinde ciddi yükselme var. Bergama madeni hariç diğer tüm sahalar FETÖ nün bürokrasideki emniyet müdürü, valisi, bakanlıktaki elamanları ile örgüt desteği ile KOZA şirketlerine verildi. Başka şirketler alamadı ama bunlar aldı. Şimdi milyonlar kazanılıyor. ve bu milyonlar yabancı takasında ne idüğü bilinmeyen fonlara gidecek.