Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 11/1/2019---

Günün önemli şirket haberleri 11/1/2019

9 / 15
Günün önemli şirket haberleri 11/1/2019
11 Ocak 2019 - 08:25 www.borsagundem.com

Halka açık Özbal Çelik Boru (OZBAL) Yönetim Kurulu, kısa çalışma uygulamasına geçilmesine karar vererek Türkiye İş Kurumu'na başvuruda bulundu. Konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada, bir süredir Türkiye'de ve global ölçekte yaşanan ekonomik daralmanın, siparişlerde azalma, yatırımların ertelenmesi gibi sonuçlar doğurduğu, bu nedenle şirketin tam kapasite çalışmasına imkan kalmadığı ifade edildi. Bu gelişmeler doğrultusunda şirket bünyesindeki bazı birimlerin kısmen, bazı birimlerin ise tamamen faaliyetlerini durduması kararı alındı.

Yıllık üretim kapasitesi 150.000 tondu 

Mersin'de faaliyet gösteren, spiral kaynaklı çelik boru üretimi yapan Özbal Çelik Boru'nun yıllık üretim kapasitesi, 'kısa çalışma' kararı öncesi 150.000 ton civarındaydı. 

Özbal tarafından KAP'a yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: 

Şirketimiz Yönetim Kurulu 10.01.2019 tarih ve 2019/1 no'lu kararıyla: 

''Bir süredir gerek ülkemizde gerekse global ölçekte diğer ülkeleri de kapsayan ekonomik daralma müşteri siparişlerinde azalma, yatırım projelerinin ertelenmesi gibi sonuçları doğurmuştur.Bu nedenlerle Şirketin tam kapasite çalışmasına imkân kalmamış, faaliyetin geçici süre ile bazı birimler açısından kısmen, bazı birimler için ise tamamen durdurulması gerekmiştir.  

Bu amaçla kısa çalışma uygulamasına geçilmesine, talep formu ve kısa çalışma yaptırılacak çalışanlara ilişkin bilgileri içeren listenin hazırlanarak Türkiye İş Kurumu'na başvuruda bulunulmasına, Çelik İş Sendikası'na yazılı bildirimde bulunulmasına ve konu ile ilgili gerekli tüm işlemlerin sevk ve idaresi için Hasan Tufan Ballı'nın yetkilendirilmesine katılanların oybirliği ile karar verilmiştir. ''

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)