Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 18/04/2017---

Günün önemli şirket haberleri 18/04/2017

1 / 5
Günün önemli şirket haberleri 18/04/2017
18 Nisan 2017 - 08:21 www.borsagundem.com

Avrasya Petrol,yüzde 100 bağlı ortaklığı olduğu  Metro Turizm Otelcilik Ve Petrol Ürünleri ile birleştirilmesine karar verdi.Birleştirme kararı olarak kaynakların etkin ve doğru kullanımı gösterildi.Bu birleşme pay sahipleri için ayrılma hakkı doğurmıyacak.

Şirketin KAP açıklaması şöyle:

Yönetim Kurulu'nun 17.04.2017 tarihli kararı ile; şirketimiz ile %100 bağlı ortaklığı olan Metro Turizm Otelcilik Ve Petrol Ürünleri Ticaret A.Ş.'nin "Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme" yönteminin uygulanarak devir almak suretiyle birleşmesine karar vermiştir.

Birleşme kararına etken sebep; iki şirketin ana faaliyet konularının aynı olması, hali hazırda %100 bağlı ortaklık olan METRO TURİZM OTELCİLİK VE PETROL ÜRÜNLERİ TİCARET A.Ş. nin birleştirilmesiyle Şirketimizin kaynaklarının doğru kullanımı neticesinde bir kısım işletme, finansal ve kamusal yükümlülük giderlerinde tasarruf ile mali durumunun güçlendirilmesi olarak görülmüştür.

Bu birleşme işleminin, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.1 sayılı "Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği" uyarınca "Önemli Nitelikteki İşlem" sınıfına girmemektedir ve bu işlem nedeniyle pay sahiplerimiz açısından "ayrılma hakkı" doğmamaktadır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)