Ana SayfaGündemReform Paketi'ne iş dünyasından yorumlar---

Reform Paketi'ne iş dünyasından yorumlar

8 / 10
Reform Paketi'ne iş dünyasından yorumlar
10 Nisan 2019 - 12:43 www.borsagundem.com

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan: Umut verici adımlar

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da "Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak tarafından bugün açıklanan Yapısal Dönüşüm Adımları, hep savunduğumuz Türkiye’nin artık üretim ekonomisine yönelik yeni adımlar atması açısından bize umut vermiştir." ifadelerini kullandı.

Sanayi için çok önemli ve değerli buldukları konuların başında, özellikle finans kesimini rahatlatacak, temel sorunlarının azaltılmasına yönelik alınan kararların geldiğini dile getiren Bahçıvan, şunları kaydetti: 

"Bankacılık kesiminin kaynak kalitesini artırmaya yönelik düşüncelerin, reel sektör açısından kredi arzını artıracağını ümit ediyoruz. İstanbul Sanayi Odası olarak yıllardır, uzun vadeli tasarrufları güçlendirmek adına yapılacak en önemli hamlelerden birinin de kıdem tazminatı reformu olduğunu dile getiriyoruz. Bu nedenle, Yapısal Dönüşüm Adımları kapsamında kıdem tazminatının da reforma tabii tutulacak olmasını, Türkiye’nin en büyük ihtiyacı olan uzun vadeli fon birikimine güçlü bir katkı sağlayacağı için çok anlamlı ve değerli buluyoruz. 

Özellikle geçici vergiyle ilgili getirilecek yeni uygulamalar, sanayicimizin ve üretim hayatımızın finansman kalitesini bir nebze de olsa rahatlatacaktır. Sanayimizde yerlileşme programının, özellikle orta ve yüksek teknolojiye önem verilerek daha inovatif bir bakış açısıyla desteklenecek olmasını da uzun vadeli nitelikli büyümeye katkı sunması açısından çok önemli bulduğumuzu özellikle ifade etmek isterim. Programda, geleceğimiz adına üzerinde titrenmesi gerektiğini her platforma dile getirdiğimiz eğitimin de yer bulması çok değerlidir. Sanayiciler olarak bu alanda atılacak adımları, eğitim çalışma ve hedeflerimize yönelik katkıda bulunulmasını önemli buluyorum."

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • WERS10 Nisan 2019 14:00

    4,5 yıl boyunca akp ekonomiyi düzeltemezse bir daha başa gelemez ben bu programdan bişey anlamadım ortada bişey yok kıdem tazminatı daha 2 senedir konuşuluyor bu günü beklemişler desteğe gelince akp sağolsun kendinden olan herkesin önünü zaten açıyordu şimdi bankalarlada açacak üretim ve tarıma destek versin akp 

  • bekir ırmak10 Nisan 2019 14:53

    Üstat yerlileşme millileşmeye daha fazla teşvik, Tarım paketi, aracı zinciri kırma vs adam anlatmış ya okumadın herhalde

  • ahmet10 Nisan 2019 13:39

    kıdem tazminatı işveren insiyatifinden cıkmalı.