Ana SayfaGündemReform Paketi'ne iş dünyasından yorumlar---

Reform Paketi'ne iş dünyasından yorumlar

4 / 10
Reform Paketi'ne iş dünyasından yorumlar
10 Nisan 2019 - 12:43 www.borsagundem.com

İTO Başkanı Avdagiç: Yapısal Dönüşüm Adımları, reformist bir aklın yansımasıdır’ 

- “Reform paketi ekonomi yönetiminin Türkiye’nin değişim ve dönüşüm sürecini, reformist bir akılla yönetmek istediğini açıkça ortaya koyuyor.” 

- “Çok önemli birinci adım atıldı ve reform başlıkları belirlendi. Şimdi kararlı ve etkin şekilde bu başlıkları hayata geçirmemiz gerekiyor. Paketin kredibilitesini uygulamadaki başarısı belirleyecektir.” 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın bugün açıkladığı ‘Yeni Ekonomi Programı (YEP) Yapısal Dönüşüm Adımları 2019’ için, “Reform paketi ekonomi yönetiminin Türkiye’nin değişim ve dönüşüm sürecini, reformist bir akılla yönetmek istediğini açıkça ortaya koyuyor. Yapısal Dönüşüm Adımları, reformist bir aklın yansımasıdır” dedi. 

Avdagiç, yaptığı yazılı açıklamada programın reel sektörün beklentilerini karşılayan ekonominin temellerini güçlendiren nitelikte olduğunu kaydetti. Avdagiç, “Çok önemli birinci adım atıldı ve reform başlıkları belirlendi. Şimdi kararlı ve etkin şekilde bu başlıkları hayata geçirmemiz gerekiyor. Paketin kredibilitesini uygulamadaki başarısı belirleyecektir. Bunun için de görev ekonomi yönetimi, özel sektör ve ekonominin diğer tüm paydaşlarına eşit oranda düşüyor” dedi.

Avdagiç, reform paketinin; finansal sektöre destek, ihracat ve üretim odaklı kredi arzı, kurumlar vergisinin kademeli düşürülmesi, enflasyonla mücadeleye yönelik tarımda milli birlik projesi gibi ciddi bir açılım ortaya koyduğunu belirtti.

Şekib Avdagiç, “Ortaya konulan program, Türkiye’nin meydan okuması gereken başta dışa bağımlılıklarımızın azaltılması olmak üzere, temel sorunlarını aşıp, çıtayı yükseltmesini sağlaması için bir fırsattır. YEP Yapısal Dönüşüm Adımları 2019, piyasa dışı yaklaşımlara prim vermeden, aksine içeride ve dışarıda piyasalara ve ekonominin aktörlerine güven veren, dolayısıyla ekonomiyi ve hayatı normalleştiren bir politika setine işaret ediyor” değerlendirmesini yaptı.

Avdagiç, şöyle devam etti:

“Açıklanan reform programının her bir maddesi, ekonomimize ikinci bir ivme kazandırmamız için önemlidir. Biliyoruz ki Türkiye, üretim artışını, katma değer oluşturmasını, yenilikçi tarafını ancak ve ancak ‘teknoloji üreterek’ geliştirebilecektir. Uzun süredir içinde bulunduğumuz orta gelirden üst gelir seviyesine çıkışımız, ancak böylesine reformist bir dönem yaşamamızla mümkün olacak.”

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • WERS10 Nisan 2019 14:00

    4,5 yıl boyunca akp ekonomiyi düzeltemezse bir daha başa gelemez ben bu programdan bişey anlamadım ortada bişey yok kıdem tazminatı daha 2 senedir konuşuluyor bu günü beklemişler desteğe gelince akp sağolsun kendinden olan herkesin önünü zaten açıyordu şimdi bankalarlada açacak üretim ve tarıma destek versin akp 

  • bekir ırmak10 Nisan 2019 14:53

    Üstat yerlileşme millileşmeye daha fazla teşvik, Tarım paketi, aracı zinciri kırma vs adam anlatmış ya okumadın herhalde

  • ahmet10 Nisan 2019 13:39

    kıdem tazminatı işveren insiyatifinden cıkmalı.