Ana SayfaPiyasaMerkez'in kararı piyasalarda reaksiyona neden oldu---

Merkez'in kararı piyasalarda reaksiyona neden oldu

2 / 4
Merkez'in kararı piyasalarda reaksiyona neden oldu
14 Aralık 2017 - 14:36 www.borsagundem.com

Belgin Maviş - A1 Capital


TCMB PPK Faiz kararı açıklandı.  Beklentiler 75-100 baz puan GLP den artış yapabilir yönündeydi. Evet GLP yaptı ama sadece 50 baz puan Ve GLP %12,75.Ve Karar sonrası dolar 3,85 sevıyesınden 3,8870 sevıyesıne hızla yükselirken piyasa nasıl hareket edeceğine tam olarak karar veremedi. 

TCMB faiz koridoruna dokunmazken faiz artırımı yapmamış olsaydı benzer tepkiyle karşılaşırdı. Bist 100 endeksi karar sonrası gelen satışları karşılarken alış ağırlıklı seyre döndü. 

Piyasa deyimiyle ‘’açıkçıların’’ karar sonrasında gelen alışlarla zorlanabilme olasığını dikkate alıyoruz. Dolarda ise an itibariyle 3,8784 seviyesi korunmakta.

Piyasanın beklentisini karşılamayan karar reaksiyona neden olsa da hisse senetleri tarafında toparlanma olacağı beklentimizi koruyoruz.

Endekste gün sonu 108,200 desteğinin üzerinde kapanış olumlu seyrin devam edebileceği beklentisini devam ettirecektir.

Ve TCMB gelişmeleri yakın takip ederek 18 Ocak PPK toplantısında piyasa koşullarında kur ve faiz tarafında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yeni bir faiz artış adım daha atabileceği olasılığını da bugünden notlarımıza ekliyoruz. Ancak gün bitmedi. Sıra da ECB ve BOE Faiz kararı ve Draghi açıklamaları var .Draghi açıklamaları parite ve kurlar üzerinde etkili olabilir takibimizde.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)