Ana SayfaYatırımcı KöşesiPetkim ve Dardanel sorusu---

Petkim ve Dardanel sorusu

1 / 2
Petkim ve Dardanel sorusu
22 Temmuz 2022 - 09:25 www.borsagundem.com

FİTCH NOTU DÜŞÜRDÜ, MOODY’S DE DÜŞÜRMEK İÇİN İZLEMEYE ALDI

SORU- Petkim’in şüphesiz bir sonraki bilançosu yine artıda olacak. Bir sonraki bilançosunu ve şu anı göz alırsak fiyatı ne olur? Sizlerin düşüncesi nedir?

Said Koca

CEVAP- Petkim geride kalan üç yılda gelir ve kârını düzenli olarak büyüttü. Son açıkladığı 2022 üç aylık mali tablolarında da gelir ve kârındaki büyüme devam etti. Veriler şirketin yıl sonunda da büyümesini sürdüreceğine dair güçlü sinyaller veriyor. Hissenin fiyat seyri takip edildiğindeyse Mart 2020’den bu yana düzenli olarak yükselen bir ivme gözlenmekte. Geride kalan süre zarfında arada gelen satışlarla birlikte yönü aşağı dönse de bir süre sonra tekrar alıcıların güçlenmesi hissenin yukarı yöneliminde etkili oluyor. Son olarak geçtiğimiz nisan ayında 10,95 TL’ye kadar çıktı ve buradan aşağıya kaydı. Son işlem günü olan 21 Temmuz 2022 günü de kapanışını 8,89 TL’den gerçekleştirdi. Son kapanışına göre fiyat kazanç oranı 3,56 ve piyasa defter değeri de 1,55 seviyesinde bulunuyor. Oranlar oldukça makul ve sektör ortalamalarının altında seyrediyor. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise haziran ayında açıklanan kredi notu ile ilgili. 16 Haziran 2022 günü yaptığı açıklamada; kredi notunu indirmeye yönelik olarak Moody's’in Petkim’i izlemeye aldığını belirtti. Öte yandan 18 Temmuz günü yaptığı açıklamada ise Fitch’in Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “B” seviyesine indirmesinin ardından Petkim’in notunu da Türkiye notu ile aynı olacak şekilde “B” seviyesine indirdiğini belirtti. Görünüm ise negatif.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ22 Temmuz 2022 11:27

    Dardenel senerdir 1-2 TL süründü bir kaç yıl önce bir fon topladı yükselti ve milletin eline veriverdi.

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ22 Temmuz 2022 11:26

    Ünlü milletin sırtından atletini alan CEM OKULLU gecen sene hisse senedinin % 10 satın almış idi millete döşemesi ile birlikte hisse düşüşe geçti denilmekütedir yorumlarda.