Ana SayfaPiyasaÖmer Eryılmaz’dan riskler ve fırsatlar ---

Ömer Eryılmaz’dan riskler ve fırsatlar

4 / 13
Ömer Eryılmaz’dan riskler ve fırsatlar
02 Mayıs 2019 - 13:34 www.borsagundem.com

YATIRIMCI NELERE DİKKAT ETMELİ? 

- Bundan sonraki süreçte, borsa nasıl hareket eder?

Mevcut koşullarda ve teknik görünümü de dikkate aldığımızda yılın ilk yarısında endeksin 95.000-100.000 dar bandındaki hareketlerine devam edeceğini düşünüyoruz. Yerel seçim sürecinin geride kalması sonrasında bu bandın aşağı ya da yukarı yönlü kırılabilmesi için gözler yurt dışı piyasalar, jeopolitik gelişmeler ve makro dengeler üzerinde olacak. Bu noktalarda yaşanabilecek olumlu ya da olumsuz gelişmeler bandın dışına çıkmamıza neden olabilir. Endeksin kısa vadede dolar bazlı desteklerine gelmiş olması 95.000 seviyesinin üzerinde tutunma çabasının etkili olabileceğini gösteriyor. Yükseliş hareketlerinin ivme kazanabilmesi için 100.000’in üzerinde kapanışlar gerçekleşmeli.

-Ne tarz hisse senedi öneriyorsunuz? Yatırımcı nelere dikkat etmeli?

- Mevcut tahminlerimizle endekste 2019 sonu için hedef seviyemiz 125.000 düzeyinde.

-Bu hedefi belirlerken öne çıkardığımız sektörler yoğun yurt dışı operasyonları bulunan şirketler barındıran, makro oynaklıklara, iç tüketimdeki zayıflıklara ve TL’deki olası dalgalanmalara karşı daha korunaklı olduğunu düşündüğümüz telekom, cam, petrol, yiyecek-içecek, havacılık, perakende gibi defansif nitelikte olanlar.


ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa03 Mayıs 2019 16:14

    Ömer Bey,bir soru kafamı kemiriyor:Tedbir kararı getirilen hisselerin,tedbir kararı verenlerle bir ilgisi olabilir mi?Bir hisse yükseliyor hemen tedbir kararı getiriliyor.