Ana SayfaPiyasaYellen sonrası piyasadaki beklentiler---

Yellen sonrası piyasadaki beklentiler

2 / 5
Yellen sonrası piyasadaki beklentiler
30 Mayıs 2016 - 07:39 www.borsagundem.com

Erken faiz artışı garanti

Zira... İçeride tüm bunlar olurken, Fed tarafından da frekansı artan şekilde faiz artışlarına yaklaşıldığı sinyalleri geliyor. Fed Başkanları yaptıkları konuşmalarda; hatta güvercin olanlar bile; faiz artışı için şartların oluşmaya başladığını, piyasaların Fed’den daha kötümser/olumsuz olduklarını söylemeye başladılar.

Son olarak Başkan Janet Yellen de “Koşullar oluşursa önümüzdeki aylarda faiz artışı olabilir” diye konuşunca Haziran’daki toplantıda faiz artışı daha sık konuşulur oldu. Genel beklenti; özellikle ABD’nin 1. çeyrek GSYH’si için yapılan revizyonun yüzde 0.9 yerine 0.8’de kalması ile Temmuz’a (Artış olasılığı yüzde 58 olarak tahmin ediliyor/fiyatlanıyor) kayabileceği yönünde.

Temmuz’da yapılacak Fed zirvesi sonrasında basın toplantısı açıklanmış olan programda yok. Bu nedenle faiz artışının Eylül’e de kalabileceğini iddia edenler var. ABD, 5-10 ve 30 yıllıkları henüz bu ihtimali fiyatlamıyor, daha çok Temmuz ihtimali göz önünde bulunduruluyor. Kötüsünden Yellen faiz artışı yapacak olursa bir basın toplantısı koyar. Ya da normalden daha detaylı bir açıklama ile de bunu yapabilir.

Hepsi bir tarafa... Artık ‘Fed’in yeni faiz artışı olacak mı, olmayacak mı’ diye tartışılmıyor. ‘3 haftaya kadar mı yoksa 2 aya kadar mı bu artış yapılacak’ diye konuşuluyor. Bu durum da tüm piyasaları etkiliyor. Kabine haberleri sonrasında piyasaların yeni yüksekler görmekte zorlanması, kâr realizasyonlarının çabuk gelmesinin ardında Fed’in etkisi hayli yüksek. Bu etki daha da hissedilir olacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • realite30 Mayıs 2016 22:59

    sektörün birinci ve ipe götürecek sorunu ; gecikmesi 90 günü geçen yapılandırılan ceset firmaların kredileri diye düşünüyorum..hele ki 4-5 aydır..

  • şener30 Mayıs 2016 08:53

    bunlar faiz maiz artıramaz artırsalarda anyyı konyayı bir görasünler 15 ay kaldı resasyona