Ana SayfaYatırımcı KöşesiMetemtur ve Fonet sorusu---

Metemtur ve Fonet sorusu

1 / 2
Metemtur ve Fonet sorusu
02 Ağustos 2021 - 08:55 www.borsagundem.com

BODRUM’DA YAZLIK İŞİNE GİRECEK

SORU- Metemtur bedelli yaptı ve kasasına o kadar para girdi. Peki bunu ne yaptığı, nerede kullandığı belli mi? Bilgi verebilir misiniz?

Cengiz Tekin

CEVAP- Metemtur uzun bir aradan sonra geçtiğimiz haziran ayında yüzde 200 bedelli sermaye artırımına giderek 18 milyon TL olan sermayesi 54 milyon TL’ye yükseltti. Mayıs ayında yaptığı açıklamadaysa elde edilen fonun 14,6 milyon TL’sini Bodrum’da satın alınan arsa üzerinde yapılacak konutun finansmanında kullanacağını belirtti. Ayrıca elde edilen nakdin 18 milyon TL’sini TMSF’nin portföyünde yer alan yenilenebilir enerji varlıkların satın alınmasında, 3 milyon TL’sini firmanın ortağı konumundaki BCC’ye olan borcun ödenmesinde kullanacağını ifade etti. Şirket hedefi çerçevesinde enerji firması alımı için bir inceleme heyeti oluştururken Bodrum’daki arsa üzerine inşaat yapımı için de harekete geçtiğini belirtti. Açıklamada inşaat bedelinin 30 milyon TL olması öngörülüyor. Projenin inşaatını şirketin kendisi yapacağı gibi finansmanı da yine kendisi karşılayacak. Projede üretilen konutlar ise Metemtur ile BCC’nin projede katlandığı arsa dahil maliyetler dikkate alınarak paylaşılacak. Bununla birlikte halihazırda geçici bir paylaşım oranı da mevcut. Buna göre Metemtur için yüzde 72,5; BCC için yüzde 27,5 oranında bir paylaşım öngörülmüş durumda. İnşaatın tamamlanıp maliyetin kesinleşmesinin ardından kesin paylaşım oranı da netleşmiş olacak. Şirketin açıklamasına göre Ekim 2021’de inşaat çalışmalarına başlanılması hedefleniyor. Projeden elde edilecek gelir hakkında ise bu aşamada ek bir açıklama bulunmuyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU02 Ağustos 2021 15:37

    Fonet hissesine genel de galip öztürk girer o girdiğinde hisse 3 TL ler sürüyor idi topladı topladı hisseyi patlattı o andan itibaren elevermeye başladı kimbilir sana vermiş olabilir.Tuhaflık bunun neresinde söylermisiniz.

  • MEHMET02 Ağustos 2021 14:58

    30 milyon a  5000 m2 yer yapar ancak. Butik otel mi yapacaklar napaacklar. Verilen bilgiler yanlış , girecekler bu bilgiye dayanarak girmesinler derim.