Ana SayfaPiyasaHangi sektör hisseleri popüler---

Hangi sektör hisseleri popüler

3 / 4
Hangi sektör hisseleri popüler
13 Temmuz 2014 - 07:17 www.borsagundem.com

Lokomotif imalat sanayi

 

İhracatla ilgili verilerin ayrıntısına baktığımızda ise özellikle imalat sanayi öne çıkıyor. Hatta bu sektör ihracatta lokomotif görevini üstlendiğini söylemek yanıltıcı olmaz. Zira imalat sanayi ürünleri, toplam ihracatın yüzde 93’ünü oluşturuyor. Bununla birlikte ihraç edilen imalat sanayi ürünlerinin sadece yüzde 3.3’ü yüksek teknolojiye dayalı ürünlerden oluşmakta.

Borsadaki firmalar arasında ihracatta öne çıkanlardan 16 şirket imalat sanayinde yer alıyor. Sadece üç şirket; Çelebi, Şişe Cam ve Kombassan Holding imalat sanayi dışında yer alan şirketlerden. İhracatçı şirketler içerisinde yüksek getirileri ile Vestel ve Vestel Beyaz Eşya ve Çelebi dikkat çeken borsa şirketleri arasında bulunuyor.Yılbaşından bu yana her üç hisse de yüzde 75’in üzerinde prim gerçekleştirdi.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • recep14 Temmuz 2014 03:38

    goodyear ın sermaye ,özsermaye ve karlılığını inceleyin ,geleceğin senedi olduğu görülecek.

  • yücel196613 Temmuz 2014 09:11

    Borsada yatırım yapılabilir şirket olması için sadece ihracat yapıyor olması yeterli kriter değil. Ayrıca şirketin döviz pozisyonunun artıda olması, döviz cinsinden finansal borçları olmaması, özvarlıklarına göre faaliyet kârı oranı yüksek olmalı. Örnek Ege Endüstri.

  • mali13 Temmuz 2014 08:08

    Bunların çoğu dev değil cüce. PO 3 yıl önce 7 lira idi. Hisselerini 7 liradan almak istiyordu. Şimdi yatırımcının hisselerini 5 liradan alıp çıkmak istiyor. Hem de SPK tebliği ile. Siz bu kafayla küçük büyük ...yatırımcıyı çok arasınız. İnanıyorsanız Allah'a hesap verirsiniz.