Ana SayfaPiyasaHangi sektör hisseleri popüler---

Hangi sektör hisseleri popüler

2 / 4
Hangi sektör hisseleri popüler
13 Temmuz 2014 - 07:17 www.borsagundem.com

Borsada sayıları az

 

Borsadaki şirketler arasında yüksek ihracat yapan ve ihracat oranı yüksek olan şirketlerin sayısı 29’u geçmiyor. Söz konusu bu firmaların piyasa değeri ise 11 Temmuz itibariyle 129 milyar TL. Aynı tarih itibariyle borsadaki firmaların toplam piyasa değeri ise 570 milyar TL. Mevcut verilerle yüksek ihracat gerçekleştiren 29 şirketin toplam piyasa değerinin borsadaki tüm firmaların toplam piyasa değerinin yüzde 23’ine denk geldiğini görmekteyiz.

Ancak büyük ihracatçı firmaların borsadaki sayısının az olması yatırımcıların borsaya ilgisinin de düşük kalmasına neden oluyor. Borsada kârlı, büyüyen, ihracatı ve satışları ile öne çıkan şirketlerin sayısının artması, yatırımcı tabanının da genişlemesine katkıda bulunacaktır.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • recep14 Temmuz 2014 03:38

    goodyear ın sermaye ,özsermaye ve karlılığını inceleyin ,geleceğin senedi olduğu görülecek.

  • yücel196613 Temmuz 2014 09:11

    Borsada yatırım yapılabilir şirket olması için sadece ihracat yapıyor olması yeterli kriter değil. Ayrıca şirketin döviz pozisyonunun artıda olması, döviz cinsinden finansal borçları olmaması, özvarlıklarına göre faaliyet kârı oranı yüksek olmalı. Örnek Ege Endüstri.

  • mali13 Temmuz 2014 08:08

    Bunların çoğu dev değil cüce. PO 3 yıl önce 7 lira idi. Hisselerini 7 liradan almak istiyordu. Şimdi yatırımcının hisselerini 5 liradan alıp çıkmak istiyor. Hem de SPK tebliği ile. Siz bu kafayla küçük büyük ...yatırımcıyı çok arasınız. İnanıyorsanız Allah'a hesap verirsiniz.