Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 8/5/2019---

Günün önemli şirket haberleri 8/5/2019

1 / 16
Günün önemli şirket haberleri 8/5/2019
08 Mayıs 2019 - 08:15 www.borsagundem.com

İhracat politikalarıyla öne çıkan ve bağlı ortaklıkları ile madencilik sektöründe önemli yatırımlara imza atan AVOD Kurutulmuş Gıda ve Tarım Ürünleri (AVOD), madencilik faaliyetlerine ilişkin yeni bir açıklama yayımladı. AVOD tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, şirketin madencilik sektöründe öncü markalar arasında yer alabilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında; çeşitli saha, tesis, fabrika arayışlarının sürdüğü ve bu yatrım hedeflerinin en başarılı şekilde sonuçlanması amacıyla çeşitli firmalar ile görüşmelerin başladığı ifade edildi.

ARACILIK FAALİYETLERİNİ YÜRÜTECEK FİRMA BELİRLENDİ 

Açıklamada, söz konusu hedefler doğrultusunda yürütülen görüşmeler kapsamında, MAYEB Basın Yayın İnsan Kaynakları firmasına 'Niyet Mektubu' gönderildiği, yatırım faaliyetleri için Türkiye'nin kayda değer büyüklükte maden firmaları ile başlatılacak yatırım, ortaklık, tesis satın alımı gibi işlerde AVOD ile diğer firmalar arasındaki aracılık işleri için MAYEB'in görevlendirileceği kaydedildi. 

AVOD MADENCİLİK'İN MADEN SAHASINDA DEV REZERV BULUNMUŞTU

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında AVOD, yüzde 10 oranında iştiraki olan ve sahip olduğu maden sahasında dev bakır rezervi tespit edilen AVOD Altın Madencilik'in hisselerini devralmıştı. Patron Nazım Torbalıoğlu, 521 milyon lira değer biçilen maden sahasına sahip AVOD Madencilik'i 55 milyon liraya şirketin içerisine koymuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)