Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 23/10/2019---

Günün önemli şirket haberleri 23/10/2019

1 / 8
Günün önemli şirket haberleri 23/10/2019
23 Ekim 2019 - 08:53 www.borsagundem.com

 Aksa Enerji (AKSEN, Sınırlı Pozitif): Aksa Enerji, Kamerun'da 150 MW kurulu güçte doğal gaz kaynaklı enerji üretimi projesi geliştirmek üzere Kamerun Su Kaynakları ve Enerji Bakanlığı (MINEE) ile 12 ay süreli bir ön mutabakat anlaşması, Victoria Oil&GasPlc'nin %100 bağlı ortaklığı olan Gaz duCameroun S.A. ile ise doğal gaz alımına yönelik bağlayıcı olmayan bir protokol imzalamıştır. Şirket, Kongo Cumhuriyeti'nde ise doğal gaz kaynaklı enerji üretimi ve satışına ilişkin iki proje için 12 ay süreli bir önlisans almıştır.  

Görüşmelerin yapılmakta olduğu bu ülkelerde projeler geliştirmek için bu ülkelerde Aksa Enerji Üretim A.Ş. bağlı ortaklığı olarak yerel bir şirket kurmak gerekmektedir. Dolayısıyla her iki ülkede de bu nedenle şirketler kurulmuş durumdadır. Her iki ülkedeki bu gelişmelerin yürürlüğe girecek bir anlaşmaya dönüşebilmesi için bu süre içinde tarafların tarife fiyatı, finansal teminat, proje, kullanılacak ekipman, yakıt tedariki gibi pek çok konuda anlaşma sağlamış olması gerekmektedir. Süreçlerin ilerleme hızı konusunda Şirketin henüz bir öngörüsü bulunmamakla beraber, her iki ülkedeki gelişmeler paylaşılacaktır.

Ayrıca, tamamı Aksa Enerji Üretim A.Ş.'ye ait olan bağlı ortaklığı Aksa Madagascar B.V., Madagaskar Cumhuriyeti'nde enerji santrali kurulması ve enerji satışı yapılması amacıyla kurulmuş %58,35'i Aksa Madagascar B.V.'ye, %41,65'i yabancı ortağı AF PowerLtd'ye ait AKSAF PowerLtd'deki bu ortağa ait her biri 1 (bir) ABD Doları nominal bedelli 416,5 adet hisseyi 15mn ABD doları bedelle devralmıştır. Bu bedelin 5mn ABD Doları devrin gerçekleştiği tarih olan 22.10.2019'da ödenmiş olup kalan bakiye, her üç ayda bir yapılacak 833.333 ABD Doları ödeme ile 31 Aralık 2022 tarihine kadar ödenmiş olacaktır.  

Hisse devri ile Aksa Enerji Üretim A.Ş.'nin %100 bağlı ortaklığı olan Aksa Madagascar B.V. , Madagaskar Cumhuriyeti'nde 66MW kurulu güçle faaliyet gösteren enerji santraliyle işletme ve bakım anlaşması ile Madagaskar Cumhuriyeti adına işletmekte olduğumuz 24 MW kurulu güçteki santralin sahibi olan AKSAF PowerLtd'nin sermayesinin tamamına sahip olmuştur. Madagaskar Cumhuriyeti'ndeki faaliyetlerde azınlık payları kalmadığı duyurulmuştur. 

(Ziraat Yatırım)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)