Ana SayfaYatırımcı KöşesiGSD Holding ve Alcatel sorusu---

GSD Holding ve Alcatel sorusu

1 / 2
GSD Holding ve Alcatel sorusu
22 Nisan 2019 - 08:50 www.borsagundem.com

İLGİ YÜKSELMİYOR

SORU-GSDHO için hedef fiyat kaç olur? 

Ömer 

CEVAP-GSD Holding’in fiyat grafiği incelendiğinde arada aşağı yönlü sert düşüşler gerçekleştirse de yukarı yönlü bir hareket halinde olduğu görülmekte.

Ancak söz konusu çıkış ivmesine rağmen hissenin nominal değerinin altında olduğunu göz ardı etmemeli. Hisse son olarak geçtiğimiz mart ayında en yüksek 1,13 TL’ye kadar çıkmakla birlikte gelen satışlarla birlikte tekrar aşağı kayarken 1 liranın altında işlem görüyor. Halka arz olduğu 1999 yılından bu yana en yüksek seviyesi ise 2000 yılında test etmiş olduğu düzeltilmiş verilerle 1,41 TL. Geçen süre zarfında bir daha aynı fiyata ulaşamadı.

Hissenin fiyatı dolar bazlı verilerle takip edildiğinde ise uzun süredir taban seviyelerde olduğunu görmekteyiz. Diğer taraftan fiyat kazanç oranı ise 1,46. Söz konusu oran hayli düşük ve bu itibarla çıkma potansiyelinin yüksek olduğu şeklinde bir yoruma yol açsa da daha geniş bir perspektiften bakıldığında oranın yıllardır düşük seviyelerde ve sektör ortalamasının altında hareket ettiği gözlenmekte. Bu itibarla şirket kâr etse de yatırımcısının hisseye yönelik beklentisinin zayıf olduğu anlaşılıyor. Düşük beklenti, hisseye yönelik ilgiyi zayıflatırken fiyatın da reel olarak yükselmesine mani olmakta.   

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)