Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEuro mu değerli dolar mı zayıf?---

Euro mu değerli dolar mı zayıf?

3 / 3
Euro mu değerli dolar mı zayıf?
19 Temmuz 2017 - 00:00 www.borsagundem.com

Altın Analizi

Değerli Yatırımcılar,

Altın fiyatlarındaki tabloya bir göz atacak olursak; ons bazında yıla başlarken açılış fiyatının 1150 Usd olduğunu biliyoruz. Hatırlanacağı üzere bir önceki yılı 1064 fiyatından açmış sene içinde dalgalanmalar sonucu Temmuz ayında 1375 zirvelerine kadar yükselmeler olsa da yılı 1150 Usd seviyesinde sonlandırmıştı.

Geçen yıl kadar olmasa da bu yıla da yükselme arzusu içinde başlayan değerli maden, şimdilik yılı içi en yüksek seviyesini 1296 fiyatlamasına kadar taşımayı başardı. Buradan gelen düzeltme hareketleri sonrasında 1200’lü seviyeler test edildi. Son dönemlerde FED ‘in faiz arttımları konusundaki şahin tutumunda meydana gelen değişiklikler özellikle ABD’den gelen olumsuz veri sonuçlarının yanı sıra Enflasyon rakamının bir türlü öngörülen artışı yakalamaması sonrasında, altın fiyatları yeniden yükselişine devam ediyor. Son gelen enflasyon verisinin sonrasında FED faiz artışı yapması konusunda engel gözüküyor bu da doların güç kaybetmesine neden oluyor. Yanı sıra Trump’ın uygulamak istediği mali politikalar konusunda gözle görülür bir ilerleme kaydedememesi, yürürlüğe getirmek istediği sağlık yasasına karşı bazı senatörlerin olumsuz oy kullanması gibi faktörlerle dolar endeksindeki gerileme ile doların on ayın en düşük seviyesine inmesi altın için yukarı yönlü hareketlere destek sağlıyor. Ayrıca Kuzey Kore gerilimini de hatırda tutmakta fayda var. Bu çerçeve doğrultusunda; Trump’ın Başkanlığı ile başlayan güçlü dolar senaryosu da artık geçerliliğini kaybetmeye başlamış gibi gözüküyor.

Teknik olarak bakıldığında; uzun vadede 2013 Ağustos ayındaki zirvesi 1433 henüz uzak gibi durmakla birlikte, öncesinde 2016 Temmuz ayı 1375 seviyesi takip edilmesi gereken önemli dirençler arasında, geri çekilmelerde 1200 tekrar gündeme gelebilecek destek olacaktır. Kısa vadeli bakıldığında günlük periyot da 200 günlük hareketli ortalama 1230 üzerinde kalmayı başarmış olmasıyla 100 günlük ortalama 1247.50 seviyesi direnç olarak değerlendirilebilir. Diğer bir direnç olarak 1255 ve 1296 seviyeleri öne çıkıyor. Geri çekilmeler olması durumunda 1230 desteği ve kırılması halinde 1222 ve 1205 takip edilecek seviyeler olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)