Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEuro mu değerli dolar mı zayıf?---

Euro mu değerli dolar mı zayıf?

2 / 3
Euro mu değerli dolar mı zayıf?
19 Temmuz 2017 - 00:00 www.borsagundem.com

FED politikaları ve doların düşüşü

Trump’ın başkanlığında doların değerlenmesi şu zamana kadarki gelen süreçte çokta mümkün olmadı. Ticaret açığının doların güçlenmesine bağlarken ihracat yapmalarının zor olduğunu düşünen yönetimin dolardaki değer kaybında etkisi büyük olarak görülüyor. Tam dolar değerlenmeye başlarken siyasi haber akışıyla görülen en son haberde Rusya’nın seçimlere müdahale ettiği, mektup olayının çıkmasıyla dolarda değer kaybı yaşanmıştı. Trump yönetiminde bu tür olayların olacağı görülürken doların aşırı değerlenmesi durumu söz konusu olduğu zaman söylemleriyle müdahale etmesi beklenebilir. 

ABD enflasyon oranlarında son gelen verilerin düşük olması FED’in faiz artırımı sürecinde fren yapmasına neden olacağı takip edilebilir. Şimdiki süreçte ise faiz artıramıyoruz en azından bilanço küçültmesine giderek ekonomik açıdan kriz öncesine dönme çabaları içinde oldukları görülüyor. Yeni süreçte, şahin olan FED Başkanları faiz artırımı söylemlerini yumuşatmış bilanço küçültme sürecini ise hızlandırmış olarak söylemlerinde göreceğimiz günlerin gelmesi beklenebilir. 

FED Başkanı Yellen faiz artırım sürecinde durumu bir kaç yıla yayarak yapacaklarının sinyalini vermesi ve aynı söylemlerin bilanço küçüldükçe faiz oranlarında artış beklemediğini söyleyen Yellen, diğer FED üyeleri gibi bu yıl bilanço küçülmesine ışık yakmasının yanında faiz artırım konusunda ise eskisi gibi agresif konuşmalar içinde olmayacakları görülebilir. Tabi enflasyon oranlarında tekrar yükseliş yaşanması durumunda bu sefer bilançodan önce faiz artırımı konuşmaları daha fazla ön planda olacağını görmemiz mümkün. Enflasyonun düşmesi şahin Yellen’ın gidip yerine güvercin Yellen’ın gelmesi dolar endeksinde 94.70 seviyelerine kadar gerilemesine sebep olmuştur. 

Dolar endeksinin teknik fiyatlamalarına baktığımız zaman trendin düşüş olduğunu gösterirken 96.00 seviyesinin altında kaldığı sürece düşüş trendi takip edilebilir. Kanal içinde düşüş trendini takip ettiğimiz dolar endeksi için ara ara yükselişler düzeltme hareketi olarak kalıp kanalın üst noktasına hareketlenme yaparak tekrar satışların geldiği görülüyor. Destek olarak takip edilen seviyeler 94.70 kırılmasıyla 94.05 ve 93.60 seviyeleri izlenebilir. Yükselişlerde ise direnç olarak takip edilecek seviyeler 95.05 aşılmasıyla 95.50 ve 96.00 seviyeleri test edilebilir. 


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)