Ana SayfaYatırımcı KöşesiEnerjisa ve İhlas Ev Aletleri Sorusu---

Enerjisa ve İhlas Ev Aletleri Sorusu

1 / 2
Enerjisa ve İhlas Ev Aletleri Sorusu
03 Nisan 2023 - 09:04 www.borsagundem.com

UZUN VADEDE ÇIKIŞI SÜRÜYOR

SORU- Enerjisa temettü dağıtacak diye haber okudum fakat neden temettüye rağmen yükselmiyor?

Murat Turgut

CEVAP- Temettü yatırımcısı için bir firmanın kâr payı ödemesi yapıp yapmadığı önemlidir. Eğer şirket hissedarına temettü ödemesi yapıyor ve bunu yıllar içinde büyütebiliyorsa temettü yatırımcısı için bu olumlu bir gelişmedir. Aksi durumda ise mesafeli bir duruş öne çıkacaktır. Ancak unutmamak gerekir ki borsada farklı yaklaşım tarzı ile hareket eden yatırımcılar da bulunmaktadır. Bu itibarla her yatırımcının aynı bakış açısı ile hareket etmesi beklenmemeli. Bunun neticesindedir ki temettü yatırımcısı uzun vadede temettü geliri ile hareket ederken kısa vadede oluşan kârı yeterli gören ve bunu realize edenler de olabilmektedir. Sonucunda da arz talep dengesine göre hissenin fiyatında zaman zaman çıkışlar kadar düşüşler de gündeme gelebilecektir. Enerjisa uzun vadede büyüyen yapısı ile dikkat çekiyor. Fiyatı Kasım 2018’de düzeltilmiş verilerle en düşük 3,36 TL’ye kadar gerilerken Ocak 2023’te en yüksek 38,70 TL’ye kadar çıktı. Hisse bu süre içinde zaman zaman ciddi düşüşler yaşadı. Bu düşüşler kimi zaman bir yıla yaklaşan süreleri de kapsadı. Geride kalan son üç ayı da böyle değerlendirmek gerekiyor. Hisse uzun vadede yükselişini koruyor. Geçtiğimiz yıl oldukça iyi bir kâr elde eden şirketin aynı performansı sürdürmesi ilginin güçlü kalmasında etkili olacak. Düzenli nakit temettü ödemesi yapan firmalar arasında yer alan Enerjisa bu yıl hisse başına brüt 2,30 TL nakit temettü ödeyecek. Alınan karar gereğince ödemeler 12 Nisan 2023 günü gerçekleştirilecek.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ RIZA GÜZELKALE03 Nisan 2023 09:34

    İhlas hisse senetlerinin hepsi 15-20 önceki hisse senedi fiyatları döviz bazında da heleki düşündüğünüzde % 1000 den fazla millet zararda .borsada böyle oinlarca hisse senedi var bunların hepsi borsadan atılmalıdır artık.

  • ALİ KODUŞ03 Nisan 2023 09:32

    Bu insanları anlamak mümkün değil hisse senedi 2019 da 5,30 TL den 37,50 TL ye kadar %582 arttış istiyorlar ki buradanda her sene %500 daha artsın varmı böyle bir dünya arkadaş.Buralardan millet döşeyecek kar etmiş olsunlar.