Ana SayfaYatırımcı KöşesiDoğu Aras Enerji ve Bizim Mağazaları sorusu---

Doğu Aras Enerji ve Bizim Mağazaları sorusu

1 / 2
Doğu Aras Enerji ve Bizim Mağazaları sorusu
06 Ocak 2022 - 08:55 www.borsagundem.com

NAKİT GİRİŞİ ZAYIF

SORU- Arase hissesi neden böyle? Yoksa balon muydu?

Bilgin

CEVAP- Bir yılı geçkin süredir halka arz edilen hisselere yönelik yatırımcıların ilgisi sürmekte. Yatırımcılar borsaya gelen şirketlerin faaliyet alanlarına, mali yapılarına ya da halka arz fiyatlarına bakmadan alım gerçekleştirebilmekte. Borsaya gelen her hissenin ister 2-3 gün ister 2-3 hafta prim yapacağı yönünde yatırımcı nezdindeki güçlü beklenti korunuyor. Bu bakış açısı sürdüğü ölçüde aynı zamanda hayat da buluyor. Beklentinin yoğunluğuyla orantılı çıkışlar yaşanabilmekte. Şirketlerin sermaye büyüklüğü ise bu çıkışların devamında etkili olan ana faktör. Yaşanan çıkışlarda erken ayrılmasını bilen kâr ederken geride kalanlar aynı şansa sahip olamayabiliyor. Kuşkusuz çıkışlar piyasada iyimserliğin yüksek olduğu dönemlerde daha uzun sürerken kötümserliğin hakim olduğu atmosferde hayli dar bir zaman aralığında kalmakta. Geçtiğimiz kasım ayında 110 TL’den halka arz edilen Doğu Aras Enerji’nin arz büyüklüğü yaklaşık 1,5 milyar TL’yi buldu. Rakamın büyüklüğü çıkışın devam edebilmesi için benzer bir sermaye girişini zorunlu kılıyor. Böylesi bir giriş olmadığı taktirde çıkış olasılığından ziyade düşüş öne çıkmakta. Doğu Aras Enerji borsaya geldiği 11 Kasım 2021 günü açılışını halka arz rakamının gerisinde 109,90 TL’den gerçekleştirdi. Bu da alıcıların pek de istekli olmadığının göstergesi olarak yorumlanabilir. Sonrasında da satıcı ağırlıklı bir piyasa oluştu. Hisse, 5 Ocak 2021 günü ise kapanışını 89,85 TL’den gerçekleştirdi. Nakit girişi zayıf kalmaya devam ettiği sürece hissenin güçlü bir çıkış sergileme imkanı da olamayacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU06 Ocak 2022 10:35

    bende gecen sene ülker gıda a.ş. yi temmuz ayında 26,75 TL den aldım zararım her gün artmaktadır tam 75 000 TL civarında zararım var.bir de dövizden düşünürseniz gerisini sizler hesaplayın.sanki şirket grubuplarında büyük bir sorun var gibi.ülkerin govida aldıktan sonra ibresi şaştığını düşünmekteyim.

  • Volkan06 Ocak 2022 10:04

    Türkiye hala ticaret ağırlıklı bir üşle. Organize perakende ve toptancılık yavaş ilerliyor, orta ve küçük esnaf tacir işini bırakmak istemiyor. ABD'de Amazon, Home Depot vs büyük perkendeciler var, Enflasyon ve faizlerin yüksekliği organize perkende ve toptancılığın büyümesine engel. Öte yandan tüccar ve e4snaf stok tutup bunu kafasına göre ayarlayıp bir şekilde yaşıyor tabi kayıtdışılık fazla.