Ana SayfaYatırımcı KöşesiDoğan Holding ve Gedik Yatırım sorusu---

Doğan Holding ve Gedik Yatırım sorusu

2 / 2
Doğan Holding ve Gedik Yatırım sorusu
24 Mart 2023 - 09:49 www.borsagundem.com

GELİR VE KÂRI DÜZENLİ BÜYÜYOR

SORU-Gedik için uzun vadede yorumunuz nedir?

İhsan

CEVAP-Yatırımcılar bir hisseyi alırken farklı kriterleri göz önünde bulundurabilmektedir. Her yatırımcı için bu kriterler farklılık gösterebilir. Bununla birlikte yatırımcıların gelir ve kâr büyümesini takip etmesi olmazsa olmazlar arasında yer almalı. Kuşkusuz kısa vadeli beklentiler için şirketin mali yapısı ikinci plana düşebilse de uzun vadede finansal performans öncelikli göz önünde bulundurulması gereken faktördür. Gedik Yatırım’a da bu bakış açısıyla yaklaşılmalı. Firmanın geçmiş yıl mali yapısı incelendiğinde gelir ve kârının düzenli olarak büyüdüğünü gözlemekteyiz. Son açıklanan 2022 faaliyet döneminde de kârda artış söz konusu. Ancak gerçekleşen bu artışta ertelenmiş vergilerin etkisi olduğunu not etmekte yarar var. Hissenin fiyatı ise son iki yıldır yatayda bir seyir izliyor. Şubat 2021’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 7,83 TL’ye kadar yükseldikten sonra geride kalan iki yılda bu zirve ancak bir kez zorlandı. Aralık 2022’de 8,71 TL’ye kadar yükseldi ve ardından tekrar gelen satış baskısıyla geriledi. Hisse son işlem gününde de kapanışını 6,99 TL’den gerçekleştirdi. Hissede Mayıs 2022’den bu yana zaman zaman geri alımlar gözlenmekte. Son olarak 20 Mart 2023 günü 7 TL’den 250 bin adet geri alım gerçekleşti.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ24 Mart 2023 17:09

    Aydın Doğan başbakan Mesut Yılmaz ı pijaması ile karşılamıştır.Yani hükümetleri kuran ve hükümetleri yıkanlardı bunlar gibiler bir zamanlar.İşte bunların özlemi içerisinde çoğu medya sahipleri ama o güzler bir daha gelmeyecektir.

  • kaportacı salim usta sanayiden24 Mart 2023 13:04

    BU DOĞAN o doğan ddiilmi.ülkeyi yönetiyodu arka kapıdan havalı doğan ne hale geldi doğan .kplarla bi derdi vardı doğan şimdi halkı kazıklıyo hala .

  • AHMET ÖZBİLEN24 Mart 2023 10:43

    Doğan Holdin 6 TL den borsaya kota oldu.yıllarca hisse senedini satıp durdular.yıllarca 0,60 TL den sabit tutup tüm hisseleri milletin elinden aldılar.Daha sonra şirketin basın tarafı  Demirören grubuna satıldıktan sonra hisse senedini uçurdular.Bence dikkatli olun derim.