Ana SayfaPiyasaDenizbank ve Alarko Carrier sorusu---

Denizbank ve Alarko Carrier sorusu

2 / 2
Denizbank ve Alarko Carrier sorusu
09 Mayıs 2018 - 08:57 www.borsagundem.com

KÂRI DÜŞTÜ

SORU (2) - Alcar hissesi alınmalı mı satılmalı mı? Son durum nedir? Beklenti var mı? 

Nilay Koç

CEVAP - Alarko Carrier, Eylül 2017’den bu yana yatay bir kanal içinde hareket ediyor. Hisse, gerçekleştirdiği çıkışın ardından 12 Eylül 2017 günü en yüksek 63,85 TL’yi test ederken sonrasında zirve seviyesinde yataya dönerek dalgalı bir seyir izledi. Şimdilerde de destek seviyelerinde bulunuyor. Mevcut seviyelerinden aşağıya kayması halinde düşüşün bir süre daha devam etmesi gündeme gelebilecektir. Geçtiğimiz yıl kârını artıran şirketin bu yılın ilk çeyreğinde ise kârını yüzde 22,82 oranında düşürmesi hissenin yatay harekette bulunmasında etkili olmakta. Artan maliyet ve giderler şirketin esas faaliyet kârının kayda değer oranda geriletmesine yol açarken dönem sonunda da kârın azalmasına sebep yol açtı. Firmanın kârını artıramaması halinde mevcut aşağı eğilimin bir süre daha devam etmesi gündeme gelecektir.     

Güçlü desteği 50 TL’de bulunan hissenin destek seviyesinin üzerinde kalması ileriye dönük çıkışını sürdürmesine imkan verecektir. Ancak bunun için kârını artıracağına dair işaretin alınması önemli. Öte yandan kârdaki zayıflamanın devam etmesi ise yatırımcıların hisseye olan ilgisini azaltacaktır. Şirketin sonraki bilanço dönemlerinde kârını artırabilmesi ise giderlerini ve maliyetlerini kontrol altına alabilmesi ile yakından alakalı olduğunu hatırlatmak gerekir. 

Tüm bunlardan ayrı olarak firmanın Tuzla’da bulunan 29.865 metrekare büyüklüğündeki arazinin satış süreci devam ediyor. Söz konusu taşınmazın satışı için gerekli tanıtım ve pazarlama sürecinin devam ettiği dile getirilirken konuyla ilgili henüz bir gelişme bulunmuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)