Ana SayfaPiyasaDemir-çelik hisseleri ne kadar cazip?---

Demir-çelik hisseleri ne kadar cazip?

7 / 7
Demir-çelik hisseleri ne kadar cazip?
01 Temmuz 2019 - 11:08 www.borsagundem.com

ABD'NİN VERGİ ADIMI NASIL ETKİLER?

ABD, Ağustos 2018'de Türkiye'den ithal edilen demir- çelik ürünlerine konulan yüzde 50 vergi tarifesini geçen haftalarda yüzde 25'e indirmişti. Peki, bu gelişmeler demir-çelik sektörünü ve hisselerini nasıl etkiler? Bu konuda aracı kurumların değerlendirmeleri şöyle:

-İŞ YATIRIM: 2019'un ilk üç ayında ABD'ye demir- çelik ihracatımız 2018'in ilk üç ayına göre yüzde 83 azaldı, demir-çelik ihracatı ABD'ye yaptığımız ihracatın yüzde 2,2'sine geriledi. Aynı dönemde Türkiye'nin toplam demir-çelik ihracatı yüzde 3,7 artarken ABD'ye toplam ihracatımız geçen yıla kıyasla yüzde 2,9 azaldı. Gümrük vergisinin azalmasının ABD'ye olan demir- çelik ihracatımızı artırmasını ancak toplam ihracatımız üzerindeki etkisinin sınırlı olmasını bekliyoruz.

-GEDİK YATIRIM: Uluslararası piyasalarda demir-çelik sektörüne uygulanan ek vergiler ve tarife değişiklikleri genel sektör trendi açısından izlenmeli. ABD'nin 2018 içinde artırılan vergilerde indirim sağlaması kısmen olumlu olarak algılanabilir. Ancak Türkiye için Avrupa, ihracat pazarı olarak daha önemli. (CEREN ORAL/EKONOMİST DERGİSİ)


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)