Ana SayfaŞirket HaberleriBorsa şirketleri 2015 yılı 2.çeyrek kar tahminleri---

Borsa şirketleri 2015 yılı 2.çeyrek kar tahminleri

5 / 5
Borsa şirketleri 2015 yılı 2.çeyrek kar tahminleri
22 Temmuz 2015 - 17:04 www.borsagundem.com

Dönemsel kar büyümesinde Garanti Bankası, TSKB ve Halkbank başı çekiyor. Tahminlerimize göre Garanti Bankası dönemsel net kar büyümesinde takip ettiğimiz bankalar listesinde en başta yer alırken onu artan karşılık giderlerine karşın TÜFEX ve temettü gelirleri ile Halkbank izliyor. Yüksek baz ve faaliyet sonuçlarındaki farklı gelişmeler (esas gelirler iyileşirken karşılık ve diğer giderlerdeki artışın baskısı hissediliyor) ile Yapı Kredi Bankası ikinci çeyrekte listenin sonunda yer alıyor. Akbank da benzer sorunlarla karşılaşırken TÜFEX muhasebesindeki farkı nedeniyle diğer bankalarda görülen olumlu etkiyi yaşayamadı. Maliyet ve karşılık giderleri baskısı bu çeyrek Vakıfbank’ın mali tablolarına da yansıdı.

İlk yarıda net kar büyümesi pozitif oldu. Bankaların ilk yarıyılda toplam net kar olarak geçen yılın aynı dönemine göre %1 ile sınırlı bir büyüme kaydedeceğini tahmin ediyoruz. Bankacılık gelirlerinde güçlü bir büyüme görülse de kredi risk maliyetleri ile diğer giderlerdeki artış ve TL’nin değer kaybı karlılık üzerinde baskı oluşturuyor.

İŞ YATIRIM ARAŞTIRMA

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kerem22 Temmuz 2015 19:07

    Kasada 80 milyon doları olan ALGYO.LİSTEDE YOK.ADAMLAR BOŞA OKUMUŞ BU OKULLARI..yada niyetleri kötü.

  • Kaçan Grup22 Temmuz 2015 18:17

    Bilançolar açıklandığı zaman bu tahminler unutulmasın, şöyle tahmin ettik şöyle çıktı diye liste yapın. Biz de kim işi biliyor kim laf kalabalığı yapıyor anlayalım.