Ana SayfaPiyasaBİST ucuz mu, alım zamanı geldi mi?---

BİST ucuz mu, alım zamanı geldi mi?

5 / 7
BİST ucuz mu, alım zamanı geldi mi?
31 Ağustos 2015 - 12:50 www.borsagundem.com

HANGİ HİSSELER?

Bu bağlamda Övünç Gürsoy da mevcut seviyelerin, seçici olmak kaydıyla alım için güzel bir fırsat olduğunu ifade ediyor. "Gelişmekte olan piyasa bankalarına göre kendi içimizde beş yıllık tarihsel ortalamasına göre F/K'larda yüzde 18'lerde bir ıskonto var" diyen Gürsoy, 2016 tahmini gelişmekte olan piyasa bankalarına göre yaklaşık ise yüzde 37'lik bir iskontonun söz konusu olduğunu söylüyor.
Borsa uzmanları mevcut durumda oldukça seçici olmak kaydıyla alımların yapılabileceğini belirtirken, Murat Sabri Temizel, yapılacak alımlarda döviz borcu bulunmayan, yatırımlarını öz kaynaklar ile finanse eden şirketlerin seçilmesi gerektiğini vurguluyor. Temizel, "Döviz varlıkları ve döviz geliri yüksek olan şirketler, döviz kurlarında son dönemde yaşanan yükselişten olumlu etkileniyor" diye konuşuyor. Alan Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Yeliz Karabulut ise hisse alım stratejisi olarak düşüşlerde kademeli alımları öneriyor. Alan Menkul Değerler'in hisse tavsiyeleri ise Akbank, Doğuş Oto, İş Bankası (C) ve Tofaş olarak sıralanıyor.

Şeker Yatırım olarak böylesi bir ortamda defansif hisseler önerdiklerini belirten Övünç Gürsoy da kısa vadede volatil ortamın devam edeceğine dikkat çekerken, Akbank, İş Bankası (C) , Halkbank, Bim, Tüpraş, THY ve Trakya Cam'ı önerdiklerini söylüyor.
Şu an 10,31x F/K'dan işlem gören BlST-100'ün değerlemeler açısından gelişen piyasalara göre ucuz göründüğü uzmanlarca dile getiriliyor. Gelişen piyasalara bakıldığında da özellikle 2015'in ilk yarıyılında borsaların sert düşüş gösterdiği, para birimlerinin de değer kaybettiği görülüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • omerta01 Eylül 2015 01:26

    kardeşim ucuz'a kitlenmeyin ucuzunda ucuzu olur onemli olan istikrar olmalı ..şimdi varmı yok tabi..ucuz olsa ne olur haaa alıp unuturup ben diyorsan hisseyi kademeli al.bist 30 dısı spek hisse hariç

  • borsacı31 Ağustos 2015 23:05

    tvde reklam var almayın almayın pardon atmayın atmayın

  • varol31 Ağustos 2015 14:16

    Endekste henüz ALIM için teknik sartlar olusmadi ! Cuma günkü ABD verisi çok çok önemli! Eger FED faiz artisini ötelemezse... arti seçimler, terör vs... endekste 60-65000 aralIgI hedef olacaktIr ! Dikkatli olun !

  • Sakın ha31 Ağustos 2015 13:41

    Alın alın çok ucuz 50 bin indiginde anlarsınız uçuruma surukluyenler var siyasi kanattan alacaklar beklesin aralığı kadar