Ana SayfaPiyasaBİST ucuz mu, alım zamanı geldi mi?---

BİST ucuz mu, alım zamanı geldi mi?

3 / 7
BİST ucuz mu, alım zamanı geldi mi?
31 Ağustos 2015 - 12:50 www.borsagundem.com

FED'IN ETKİSİ

Geçtiğimiz haftalarda başta Amerika ve Avrupa gibi gelişmiş ülke borsalarında ve gelişmekte olan piyasalarda sert volatiliteye neden olan Çin ekonomisi ve piyasalarındaki gelişmeler dengeleri bir anda değiştirdi. Bu bağlamda Gedik Yatırım Araştırma Uzman Yardımcısı Ali Erkan Tanacıoğlu, küresel ekonomide güvenin azalması ile FED'in eylül ayında faiz artırımına gideceğine yönelik beklentilerin bir miktar ötelenmiş gibi göründüğünü kaydediyor. "Buna karşın ABD'de açıklanan güçlü veriler ve Yellerim 2015 yılında faiz artışı olacak yönündeki ısrarlı açıklamaları eylül olmasa bile yılın geri kalanında bir faiz artışı olacağını işaret ediyor" diyen Tanacıoğlu, böylesi bir ortamda genel risk priminin artına etkisi dışında bir yorumda bulunmanın zorluğuna vurgu yapıyor.

Şeker Yatırım Analisti Övünç Gürsoy ise eylül ayında FED'den gelmesi beklenen faiz artırımının ötelenmesi halinde risk iştahının artacağını, endeksin yukarı gidebileceğini söylüyor. "Bu noktadan sonra artık 2016 yılına göre düşünmek lazım. FED eylül içinde artırım yapmazsa aralıkta yapabilir" diyen Gürsoy, bu durumun da 2016 ilk çeyreğini etkileyeceğini söylüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • omerta01 Eylül 2015 01:26

    kardeşim ucuz'a kitlenmeyin ucuzunda ucuzu olur onemli olan istikrar olmalı ..şimdi varmı yok tabi..ucuz olsa ne olur haaa alıp unuturup ben diyorsan hisseyi kademeli al.bist 30 dısı spek hisse hariç

  • borsacı31 Ağustos 2015 23:05

    tvde reklam var almayın almayın pardon atmayın atmayın

  • varol31 Ağustos 2015 14:16

    Endekste henüz ALIM için teknik sartlar olusmadi ! Cuma günkü ABD verisi çok çok önemli! Eger FED faiz artisini ötelemezse... arti seçimler, terör vs... endekste 60-65000 aralIgI hedef olacaktIr ! Dikkatli olun !

  • Sakın ha31 Ağustos 2015 13:41

    Alın alın çok ucuz 50 bin indiginde anlarsınız uçuruma surukluyenler var siyasi kanattan alacaklar beklesin aralığı kadar