Ana SayfaHisse Öneri Listesi​BDDK kararından etkilenebilecek 8 hisse---

​BDDK kararından etkilenebilecek 8 hisse

3 / 12
​BDDK kararından etkilenebilecek 8 hisse
31 Ağustos 2015 - 12:22 www.borsagundem.com

"TEKNOLOJİ VE BEYAZ EŞYA ETKİLENİR"

BDDK'dan açıklanan rakamlara göre taksit sınırlaması sonrası telekomünikasyon ve kuyumculuk sektörlerinde kredi kartı ile yapılan alışverişlerde bir yılda yüzde 25'e yakın azalma görüldüğünü hatırlatan Işık FX Araştırma Uzmanı Gizmen Nalbantlı şu verileri paylaşıyor "Kuyumculuk dört taksit ile biraz rahatlasa da karar sonrası durgunluk sürdü. Teknoloji ve beyaz eşya sektörü ise kendi taksitlendirme yöntemleri ile bu karardan en az hasarla kurtulmaya çalıştılar. Telekomünikasyon sektöründe yüzde 20'ye yakın düşüş yaşanırken, yurtiçi beyaz eşya satış hacmi, 2014'ün Mayıs ayına göre yüzde 6.9 artış gösterdi"
Nalbantlı, özellikle kuyumculuk sektörü için böyle bir kararın olumlu olabileceğini düşünüyor. Taksitlendirmenin artırılmasının başta kuyumculuk olmak üzere teknoloji beyaz eşya şirketlerinin ve bankaların karlarına destek olacağım dile getiren Nalbandı, böyle bir esnetmenin sonrası özellikle Teknosa, Bimeks, Arçelik ve Vestel gibi şirketlerin ciro ve kar rakamlarına olumlu yansımasını bekliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • memet develi31 Ağustos 2015 21:28

    14.30 hedef turkcelde yabancılar sürekli fiyat düşürüyor amacın ne.turkcell

  • Metalci 31 Ağustos 2015 14:26

    Ağzı olan konuşuyor

  • Marko paşa31 Ağustos 2015 13:46

    Kredi kartına sinirsiz taksit yapılsın oduyemiyenler banka tarafından organ mafyasina satılsin üzerine para kalırsa ailesine verilsin bu esnada nüfus eksilir milli gelir artar terör azalır organ ihracı yapar hazineye para sokariz oranda devlet % 18 KDV keser saraylar hız veririz her bakana ve diyanete saray hamam ve Külliye yapılır üniversiteler medrese olur