Ana SayfaHisse Öneri Listesi​Bayram sonrası için önerilen 9 hisse---

​Bayram sonrası için önerilen 9 hisse

2 / 9
​Bayram sonrası için önerilen 9 hisse
28 Eylül 2015 - 10:51 www.borsagundem.com

"28 EKİM FED TOPLANTISI ÖNEMLİ"

Yılın kalan döneminde trendi etkilemesi beklenen iç ve dış gelişmeleri birlikte ele almak gerektiğini ifade eden Destek Menkul Değerler Araştırma Müdürü Murat Tufan, "Yatırımcılar içeriyi de dışarıyı da göz ardı etmemeli. 28 Ekim tarihinde yapılacak FED toplantısında faiz artımı güçlü bir şekilde gündeme gelebilir" diyor.
FED'in olası faiz artırım hamlesine bağlı olarak BIST-100 endeksinde 77 bin 500 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanamadığı müddetçe iç piyasada olumsuz bir etki görebileceğimizi öngören Tufan, beklentilerini şöyle özetliyor: "Böyle bir durumda endekste 72 bin 500- 72 bin bandına doğru aşağı yönlü bir trend görebiliriz. Buna ek olarak 1 Kasını seçimlerinin ardından yine sandıktan koalisyon sonucunun çıkmasıyla da iç piyasada trend olumsuz etkilenebilir. Bu durumda endekste 70 bin seviyesinin altı test edilebilir. Öte yandan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının 6 Kasım veya 4 Aralık'ta Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi söz konusu olursa, bu durum piyasalarda şok etkisi yaratabilir. Bu gerçekleşirse TL varlıklarına yoğun satış dalgası gelebilir. Buna ek olarak 16 Aralık FED toplantısında 2006'dan bu yana ilk defa faiz artırımına gidilmesi de endeksi beklentilerin üzerinde olumsuz etkileyebilir. Tüm bu gelişmeler olumsuz bir trendi tetiklerse endekste 66 bin seviyesinin altına kadar sürebilecek geri çekilmeler gündeme gelebilir."
Tersi senaryoda ise, Tufan'a göre daha olumlu bir piyasa görülebilir. Bu senaryo ise erken seçim sonuçlarının hükümet kurulmasını destekler şekilde gerçekleşmesi halinde mümkün görünüyor. Söz konusu hükümetin koalisyon veya tek parti hükümeti olsa da sürecin hızlı bir şekilde tamamlanması halinde iç piyasanın olumlu etkileneceğine dikkat çeken Tufan, "Böyle bir durumda endekste 77 bin 500 seviyesi üzerinde günlük kapanışlar gerçekleşmesi halinde tekrar 82 bin 500-85 bin aralığı hedef haline gelebilir" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)