Ana SayfaPiyasaBakanlar Medya ve TGS Dış Ticaret sorusu---

Bakanlar Medya ve TGS Dış Ticaret sorusu

1 / 2
Bakanlar Medya ve TGS Dış Ticaret sorusu
27 Nisan 2018 - 08:26 www.borsagundem.com

FAALİYETİ OLMAYINCA KOTTAN ÇIKARILDI

SORU (1) - Ben ilk defa borsada oynayacağım. Önce küçük paralarla denemeler yapmak istiyorum. Hemen kaybetmekle de moralimin bozulmasını da istemiyorum. BAKAN hissesi alım için uygun mu? Önerilerinizi bekleyebilir miyim? 

Erdoğan Hakkı

CEVAP - Her enstrümanında olduğu gibi borada da yatırım mantığının dışına çıkılarak hareket eden bir kişiler olabilir. Bu bağlamda günü birlik işlemler yapılarak kısa vadede yüksek kazançlar elde edilme beklentisi öne çıkabilir. Böylesi beklentiler gereksiz yere çok ciddi riskleri beraberinde getirecektir. Biz ise böylesi bir yaklaşım tarzının doğru olmadığını yeri geldikçe hatırlatmaktayız. Yatırım mantığı dışında beklentilerle yaklaşımda bulunulması, borsanın zarar ettiren yanı ile tanışma olasılığını da artıracaktır. Bu nedenledir ki borsanın, birikimlerin değerlendirildiği bir alanı olduğu gerçeği ile hareket edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Bunun anlamı günü birlik işlemlerden uzaklaşılması ve zarar eden firmalar yerine kârlı şirketlerin takip edilmesidir. Hisse alımı yapılırken neticede bir işletmeye ortak olunduğu fikri akılda tutulmalı. Bir işletmeye ortak olan nasıl ki o işletmenin gelir ve kârlılık durumunu göz önünde bulundurarak hareket ediyorsa hisse alımında bulunurken de benzeri bir yaklaşımda bulunulmasında yarar var. Bu yaklaşım tarzı aynı zamanda uzun vadede yatırımcının birikimlerini korumasını ve büyütülmesine de imkan tanıyacaktır. 

Tüm bunlardan ayrı olarak Bakanlar Medya hissesinin bir yılı aşkın süredir kapalı olduğunu hatırlatmak isteriz. Hissenin işlem sırasının 7 Mart 2017 günü kapatıldığından işlem yapma imkanı bulunmuyor. Aktif bir faaliyetinin olmaması, faaliyet alanını enerji sektörüne çevirme talebinin SPK tarafından kabul edilmemesi ve süresinde kamuyu bilgilendirmemesi hissenin borsa kotunda çıkarılma gerekçeleri arasında sayıldı. Tüm bu sebeplerledir ki alım yaparken gelir yaratan ve kârını büyüten firmalar takip edilmeli. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)