Ana SayfaYatırımcı KöşesiATP Bilgisayar ve Marshall sorusu---

ATP Bilgisayar ve Marshall sorusu

1 / 2
ATP Bilgisayar ve Marshall sorusu
01 Şubat 2022 - 08:42 www.borsagundem.com

FİYATI KÂRINDAN DAHA HIZLI YÜKSELDİ

SORU-ATATP hissesi uzun vade için alınır mı?

Murat Korkut

CEVAP- Geçtiğimiz yıl haziran ayında borsaya gelen ATP Bilgisayar, geçen süre zarfında iyi bir performans sergiledi. Hissenin 4 Haziran 2021 günü ilk açılış fiyatı 26,40 TL olurken 19 Ocak 2022 günü fiyat 86,05 TL’ye kadar yükseldi. Arada düşüşleri olsa da hisse düzenli olarak çıkışını sürdürdü. Hisseye yönelik ilgi, fiyatın artmasında belirleyici oldu. Şimdilerde de 72,50 TL seviyelerinde işlem görüyor. Bilişim ve yazılım alanında faaliyet yürüten firma, gözlendiği kadarıyla farklı iştirakler üzerinden yine bu alanda yatırımlarda bulunmak istiyor. Bu amaçla 21 Ocak 2022 günü aldığı kararla ATP Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. unvanlı bir ortaklık kuruyor. Tamamı kendisine ait olacak şirketin sermayesi 25 milyon TL olacak. Söz konusu iştirak, teknoloji ağırlıklı girişim şirketlerine yatırım yapacak. Kuruluş izni için SPK’ya yapılan başvurunun onaylanmasının ardından faaliyetlerine geçecek. Kurulacak iştirakin ne denli şirkete gelir ve kâr desteğinin olacağını ise ilerleyen süreçte gözlemleyeceğiz. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin son açıkladığı 2021 dokuz aylık bilançosundaki kâr oranı nazara alındığında fiyattaki artış hızının gerisinde kaldığını söylemek yanlış olmayacak. Fiyatın çıkış sürati, kârdan daha yüksek. Bu da alıcıların temkinli olmasını gerektiren bir husus.


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ01 Şubat 2022 11:11

    bir şirketin karda veya zararda olması hiç önemli değil ki.şirket ortaklarının veya bir süpekülatörün hissede alım yapması hisseleri yükseltir.

  • yasin merdol01 Şubat 2022 09:47

    3 yıl önce  hisselerini  40 tl den almayı taahhüt edip borsadan çıkacağını bildiren MARSHAL...…..hala borsada......ama bütün hisselerini  bi şekilde  topladı  ve kağıdı 500 tl ye kadar yüksetti….yatırımcısını  bu  oyunla mağdur eden ikinci bir  şirket görmedim....