Ana SayfaPiyasaAnel Telekom ve Samat sorusu---

Anel Telekom ve Samat sorusu

1 / 2
Anel Telekom ve Samat sorusu
09 Ağustos 2018 - 08:08 www.borsagundem.com

FİYATIN DÜŞÜK OLMASI YETMİYOR

SORU (1) - Anelt’de yatırımcı olarak mağduruz. Bir yılı aşkındır beklemekteyiz küçük yatırımcılar olarak. Fakat ne olup biteceğini bilmiyoruz. Gidişat ne olacak? Aydınlatırsanız sevinirim. 

Fatih

CEVAP - Borsada yatırımda bulunurken oldukça farklı seçenekler arasında seçimde bulunma imkanı vardır. Yatırımcılar bu noktada söylenti ve spekülatif beklentilere kapılarak mali yapısı zayıf veya riskli firmalara ait hisseleri tercih edebilmekte ve sonrasındaysa ciddi kayıplar yaşadıkları gözlenebilmekte. Şüphesiz kazanmanın tek bir yolu yoktur. Farklı beklenti ve tarzlara uygun olarak getiri sağlamak mümkündür. Bununla birlikte düşük riskle getiriyi artırmanın yolunun mali yapısı güçlü ve sürekli olarak büyüyen firmaların tercih edilmesinden geçtiğini unutmamakta yarar var. Gelir ve kârlılığını düzenli şekilde artıran firmaların getiri potansiyeli yükselirken zarar eden firmaların kaybettirmesi sürpriz olmayacaktır. Anel Telekom’u da bu çerçevede değerlendirmek gerekir. Şirketin mali yapısı incelendiğinde sorunlu olduğunu görmemek mümkün değil. Son iki yılda zarar eden firmanın özsermayesi her ne kadar eksiye düşmemişse de sermayesinin altına gerilemiş durumda. Son açıklanan 2018 üç aylık bilançosunda da zararın devam etmesi bu yıl sonunda da zarar etme olasılığının düşük olmadığını gösteriyor. Mali yapıdaki belirsizlik hisse üzerinde ciddi bir baskının oluşmasına yol açarken hissenin Yakın İzleme Pazarı’nda işlem görmesine yol açıyor. Söz konusu olumsuzluktan kaynaklı olarak sürekli gerileyen hissenin mevcut fiyat seviyesi nominal değerinin altında bulunuyor. Halihazırda borsada işlem gören en düşük ilk 12 hisse arasında yer alıyor. Ancak bu durumun hissenin ucuz olduğu şeklinde algılanması yanıltıcı olacaktır. Firmanın belirsiz yapısı hissenin fiyatına da olumsuz yönde yansıyor. Gelir ve kârlılığı istikrarlı şekilde büyüyen firmaların takip edilmesinin getiri olasılığını artıracağı unutulmamalı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ09 Ağustos 2018 15:44

    SAYIN ABİCİGİM KRGYO HER YIL REKOR KAR AÇIKLAMASINA RAGMEN YATIRIMCI SÜREKLİ SOYULMUŞDUR NE TEMMETÜ NEDE HİSSE VERMİŞDİR BU REKOR KARLI ŞİRKET ARAŞTIRILSA MENMUN OLURUZ ALLAH EMANET OLUN .