Ana SayfaPiyasaAnadolu Isuzu ve Lider Faktoring sorusu---

Anadolu Isuzu ve Lider Faktoring sorusu

2 / 2
Anadolu Isuzu ve Lider Faktoring sorusu
13 Ocak 2017 - 10:08 www.borsagundem.com

DÜŞÜŞE RAĞMEN UCUZ DEĞİL

SORU (2) - LİDFA’yı genel görünüm olarak nasıl görüyorsunuz? 

Burak Fayrap

CEVAP - Geçtiğimiz yıl yükselen kanal içinde hareket eden Lider Faktoring, ekim ayında zirve seviyesini gördü ve sonrasında düştü. Hisse, 21 Ekim 2016 günü en yüksek 7,00 TL’yi test etti ve ardından hızla geriledi. Şimdilerde de 4,63 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Aralık ayının son haftasından bu yana süren yatay hareket devam ediyor. Satış baskısı şimdilik mevcut seviyelerde dengelenmiş görünüyor. Ancak satıcıların tekrar aktif hale gelmesi hissedeki düşüşün daha da aşağıya kaymasını mümkün kılacaktır. Hissenin 2016 yılının on aylık sürecinde yükselmesinde artan gelir ve kârlılığın etkisi hissediliyor. Yılın ilk çeyreğinden başlayan büyüme ivmesi hisseye olumlu yönde yansıdı ve ekim ayına kadar süren bir çıkışa imkan tanıdı. Yılın son iki ayında gözlenen düşüşe rağmen hissenin yıllık getirisi yüzde 245 seviyesinde bulunuyor.

Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyat kazanç oranına bakıldığında 7,15 seviyesinde olduğunu görmekteyiz. Söz konusu oran düşük olarak görülse de sektörün ortalamasının da 6,45 seviyesinde bulunduğunu hatırlatmak isteriz. Bu itibarla hissenin fiyat kazanç oranı sektör ortalamasının üzerinde olup pek de avantajlı bir konumda değil. Öte yandan piyasa defter değeri ise 1,48 seviyesinde olup söz konusu oran da birin altında olan sektör ortalamasının üzerinde bulunuyor.   

Tüm veriler bir arada değerlendirildiğinde hissenin mevcut seviyesinin son iki ayda yaşanan düşüşe rağmen ucuz olmadığı gözlenmekte.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)